« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
Q10

Hrana koja briše bore

Glavni posao koenzima Q10 je pretvaranje hrane koju jedemo u energiju u mitohondrijima, no osim toga potiče proizvodnju kolagena, čuvajući na taj način mladolik izgled

Bore se peglaju u tanjuru, a ne kod estetskog kirurga
Bore se peglaju u tanjuru, a ne kod estetskog kirurga (Dreamstime)
Više o

koenzim Q10

,

mladolik izgled

,

uklanjanje bora

,

bore

Koenzim Q10 jedno je od onih imena koja stalno slušate u reklamama, a zvuče kao da ih je napravila skupina napušenih veseljaka u nekom skrivenom podrumu namijenjenom izmišljanju zvučnih stvari - no zapravo se radi o vrlo snažnom antioksidansu.

Glavni posao koenzima Q10 je pretvaranje hrane koju jedemo u energiju u mitohondrijima, no osim toga potiče proizvodnju kolagena, čuvajući na taj način mladolik izgled.

Problem je u tome što ga najviše imamo u ranim dvadesetima, a njegove razine počinju drastično opadati nakon 35. godine što, pogađate, uzrokuje pojavu bora.

Upravo iz tog razloga važno je konzumirati namirnice bogate ovim antioksidansom kako bi sačuvali mladolik izgled, pa evo koje su ga prepune:

Iznutrice - jetra, bubrezi, želuci

Kupusnjače - brokula, kelj, cvjetača, kupus

Luk - sve vrste luka obiluju ovim antioksidansom

Mahunarke - uz svo obilje sastojaka, Q10 je prilično jako zastupljen 

Masna riba - losos, tuna, jesetra, sardina i skuša obiluju ovim koenzimom i zdravim masnoćama

Zeleno povrće - špinat, zelena salata

Sve u svemu, kad pogledamo popis, izgleda kao da nam je neki nutricionist napravio zdravu prehranu, stoga - budite zdravi, ali i lijepi!

24.04.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno