« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
EHHH...

Godišnji odmor smanjuje stres - privremeno

Najčešći uzroci stresa su niske plaće, izostanak prilika za napredovanje i osobni razvoj, prevelike radne obveze i predugo radno vrijeme

Brzo se vraća, nažalost...
Brzo se vraća, nažalost... (Arhiva)
Više o

stres

,

godišnji odmor

Jedva ste dočekali godišnji da malo odmorite i riješite se stresa? Vjerojatno ste i uspjeli, no već nakon par dana što ste se vratili na posao, sve je opet po starom? 

Ne trebate se čuditi, jer je novo istraživanje dokazalo ono što smo zapravo znali i sami - odlazak na godišnji odmor rezultira reduciranjem stresa, no ovakav učinak traje samo do povratka na posao.

Što je još gore, prema podacima za oko 1.500 osoba, 21 posto ispitanika se ne može u potpunosti opustiti i uživati niti na godišnjem odmoru.

Dugoročno izraženiji pozitivan učinak na produktivnost ispitanika imaju organizacijski faktori koji dovode do reduciranja stresa dok su zaposlenici na radnom mjestu, naglašavaju istraživači American Psychological Association.

Pokazalo se i kako je kroničnom stresu izloženo 35 posto sudionika istraživanja. Najčešći uzroci stresa su niske plaće, izostanak prilika za napredovanje i osobni razvoj, prevelike radne obveze i predugo radno vrijeme.

Stoga, očito trebate neki ispušni ventil koji će vas rješavati stresa na dnevnoj bazi.

08.09.2019. 11:16:00
Novi komentar
nužno
nužno