« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana
EH, DA...

Glad i spavanje ne idu zajedno

Konzumiranje 30 grama proteina otprilike 30 minuta prije spavanja može pozitivno utjecati na metabolizam

Što NE jesti prije sna ;)
Što NE jesti prije sna ;) (Arhiva)
Više o

spavanje

,

glad

,

kako zaspati

Najbolje da ne odlazite gladni na spavanje, no što učiniti kad se želudac počne buniti nakon što ugasite svjetla?

Pokušajte uzeti grickalicu bogatu proteinima, poput sira.

Ovo je hrana koja je korištena u istraživanju Sveučilišta države Florida objavljenom 2018. godine, koje je otkrilo da konzumiranje 30 grama proteina otprilike 30 minuta prije spavanja može pozitivno utjecati na metabolizam.

Ako niste ljubitelj sira, nema problema. Postoji mnogo drugih dobrih izbora proteina na raspolaganju:

"Pokušajte jesti kriške nemasnih proteina kao što su piletina, pečena govedina, tofu, kuhana jaja ili mala šaka badema 30 minuta prije spavanja kako biste održali osjećaj sitosti tijekom noći", predlaže stručnjakinja Bridget Agee.

Bademi ili orasi su neki od najzdravijih orašastih plodova koje možete jesti i mogu biti posebno dobri izbori za osobe koje su intolerantne na laktozu, vegane ili jednostavno ne vole mliječne proizvode.

Orašasti plodovi su općenito poznati po svojim zdravim masnoćama, kao i po tome što su dobar izvor proteina i hranjivih sastojaka poput vitamina E, selena i magnezija, da navedemo nekoliko.

Jedite ih samo s razumom - odnosno, ograničite unos, jer se kalorije mogu brzo nagomilati.

Ako mliječni proizvodi nisu problem, također biste mogli razmisliti o mozzarela štapićima od sira. S manje od 100 kalorija po komadu, ove male, ali moćne grickalice pružaju šest grama proteina sa samo jednim gramom ugljikohidrata, kao i kalcij i vitamin D.

Plus, nećete morati brinuti o prejedanju, zahvaljujući njihovim prethodno upakiranim porcijama.

Iako ova sitna promjena može učiniti čuda, pravi ključ za mršavljenje je smanjenje kalorija. Odricanje od nezdravih grickalica je veliki dio toga, a dobro planiranje može pomoći.

"Planiranjem obroka s nemasnim proteinima i povrćem svakih četiri do pet sati pružit ćete energiju potrebnu za aktiviranje i održavanje gubitka težine", kaže Agee.

Naravno, pametno grickanje nije važno samo noću.

17.10.2023. 19:54:00
Novi komentar
nužno
nužno