« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Evo zašto trebate izbaciti šećer iz prehrane

Šečer je neprijatelj broj jedan u zadnje vrijeme, a rezultati zanimljivog istraživanja pokazali su da je već i devet dana apstinencije genijalno za naš organizam

Riješite se šećera pod hitno!
Riješite se šećera pod hitno! (DeviantArt)
Više o

prehrana

,

šećer

,

organizam

Izbacivanje šećera iz prehrane može drastično poboljšati zdravlje, pokazalo je istraživanje u koje je šećer zamijenjen sa škrobom kod najosjeteljivijih ispitanika - pretile djece.

Rezultati su dokazali koliko šećer šteti organizmu, ne samo zbog kalorija već i zbog napora kojeg stvara u metabolizmu.

"Istraživanje je dokazalo kako se kolesterol kod djece poboljšao, a razina inzulina se smanjila", rekao je autor studije Robert Lustig. "Sve se poboljšalo. Ovo otkriće potvrdilo je da je od iznimne važnosti da roditelji nadziru unos šećera i budu oprezni kakav utjecaj određena hrana ima na djetetov organizam."

"Kalorije šećera su najgore jer se pretvaraju u masnoću na jetri i stvara rizik od dijabetesa i bolesti jetre i srca", rekao je Lustig za The Daily Telegraph. 

Još jedan autor studije, Jean-Marc Schwarz izjavio je kako  nikada nije vidio rezultate koji su toliko zapanjujući i važni: "Nakon samo devet dana ograničenja fruktoze, rezultati su dramatični i konzistentni od  ispitanika do ispitanika."

No, Lustig je napomenuo kako njegovo istraživanje ne dokazuje kako je šećer 
jedini uzročnik bolesti metabolizma, ali jasno demonstrira kako je problem svakako
rješiv. 

30.07.2016. 13:21:00
Novi komentar
nužno
nužno