« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
JEDNOSTAVNO

Evo zašto imate višak kilograma

Dva su ključa viška kilograma - neaktivnost i nezdrava prehrana, no ipak ima još par faktora koji mogu odlučivati o vašoj liniji

Razlozi su stvarno neobični
Razlozi su stvarno neobični (Shutterstock)
Više o

debljina

,

višak kilograma

,

razlozi

Višak kilograma muči sve više ljudi, a razloga ima priličan broj. Glavni su, naravno, nezdrava hrana i neaktivnost, no uz njih postoji još niz manjih razloga koji samo gomilaju kilograme naizgled ni iz čega.

Crveno meso - mesojedima se ovo neće svidjeti, ali razina željeza koja se nalazi u crvenom mesu može dodatno pokrenuti hormone gladi u tijelu, usporiti rad metabolizma i ohrabriti vas na jače posezanje za hranom. Prema tome, jedete li više od jednog kilograma crvenog mesa tjedno, to je dovoljna količina da vam se hormon leptin zadužen za glad naglo poveća.

Geni - geni sami po sebi i nisu toliki krivac koliko naše uvjerenje da jesu (razmišljanje tipa - i svi moji imaju višak kilograma, pa moram i ja). Zapravo, krivac je naš um, genetika je tu prisutna kod izuzetno malog broja ljudi.

Generacija - debljamo se više i s manjim unosom kalorija nego starije generacije. Iako jedemo jednake količine hrane i jednako samo aktivni, trenutačna generacija deblja se više nego osobe prije 40 godina

Problemi u vezi - svađe dovode do viška kilograma, jer se diže razina hormona gladi koja uzrokuje želju za nezdravom hranom. Rješenje je jednostavno - nemojte se svađati.

26.10.2015. 11:25:00
Novi komentar
nužno
nužno