« Život
objavljeno prije 7 godina
MA DA?!

Europljani se ne vole baviti sportom

U Hrvatskoj situacija nije baš sjajna, jer 35 posto Hrvata bavi se sportom jednom tjedno, a 29 posto nikad se ne bavi sportskim aktivnostima

Južna Europa i sport? Teško ... :)
Južna Europa i sport? Teško ... :) (Arhiva)
Više o

žene

,

Skandinavija

,

Europa

,

muškarci

,

sport

Europljani su, za razliku od Amerikanaca, prilično ležerni što se tiče bavljenja sportom, preciznije, svima osim Sjevernjacima to gotovo i da ne pada na pamet, pokazalo je veliko istraživanje provedeno na 28 posto stanovnika 28 europskih zemalja.

Porazni rezultati govore da se tek 41 posto stanovnika Europe bavi sportom jednom tjedno, dok se ostatak sportu posvećuje nikad ili vrlo rijetko. No, razlike su velike, jer se Skandinavci prilično žestoko bave sportom - 70 posto Šveđana radi to barem jednom tjedno, Danaca sportaša ima 68 posto, a Finaca 66 posto.

Na jugu Europe potpuno je drugačija situacija - 78 posto Bugara nikad se ne bavi sportom, kao i 75 posto Maltežana, 64 posto Portugalaca i 60 posto Talijana i Rumunja.

U Hrvatskoj situacija nije baš sjajna, jer 35 posto Hrvata bavi se sportom jednom tjedno, a 29 posto nikad se ne bavi sportskim aktivnostima. 

25.03.2014. 15:02:00
Novi komentar
nužno
nužno