« Žene
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
HE HE

Dvije trač partije tjedno za sreću

Žene najbolje komuniciraju kroz šaljive komentare, priče koje ih nasmijavaju, ali veličina grupe je također vrlo važna

Dva puta tjedno, zapamtite!
Dva puta tjedno, zapamtite! (Arhiva)
Više o

sreća

,

izlasci

,

žene

,

prijateljice

Sreća je lako dostižna, ako slušamo stručnjake - recimo, žena koja želi osjećati sreću u svim aspektima svog života treba dva puta tjedno izaći s prijateljicama!

što žene trebaju raditi kako bi osjećale sreću u svim aspektima života. Saznali su da bi trebale ići dvaput tjedno van sa svojim prijateljicama.

Psiholog Robin Dunbar, voditelj studije u intervjuu za "The Vancouver Sun" objasnio je da se ženama znatno popravlja zdravlje i blagostanje kada se nalaze s najboljim prijateljicama dvaput tjedno i rade "svoje stvari". Prema studiji te stvari su: odlazak na piće, ogovaraju i razgovor o zajedničkim temama. 

Učinak na zdravlje je sjajan - brži oprovak od bolesti, jači imunološki sustav, smanjenje tjeskobe i općenito bolje stanje. 

Znastvenici su otkrili da samo 2 od 5 žena izlaze van jednom tjedno s prijateljicama ili čak manje jer se moraju brinuti za obitelj. Žene najbolje komuniciraju kroz šaljive komentare, priče koje ih nasmijavaju, ali veličina grupe je također vrlo važna.

Smijeh u malim skupinama je vrlo vjerojatan, ali kada je grupa veća od pet ljudi, smiješne situacije koje stvaraju potrebne endorfine za sreću i dobrobit su manje vjerojatne.

Zbog toga se preporučuje sastati u grupi od najviše četiri prijatelja.

"Istraživanje pokazuje da žene, vjerojatno više nego muškarci, trebaju ove veze.Kako bi im se povećale razine hormona serotonina i oksitocina", objašnjava dr. Alisa Ruby Bash. Istraživanje sa Sveučilišta Stanford potvrdilo je ovu tezu, kao i istraživanje sa UCLA.

"Održavanje tih veza postaje još važnije kako starimo. Postajemo zaposleniji, s više odgovornosti", kaže kaže dr. Bash. "Čini se da se osjećamo zadovoljno i potvrđeno kada se družimo s prijateljima i možemo biti potpuno svoji, bez vanjskih pritisaka", dodaje dalje.

Žene imaju vrlo stresne živote i ponekad se osjećaju krivima zbog toga što ostavljaju obitelj kod kuće. Stvarnost je puno bolja ako imaju vremena za sebe. Ne radi se samo o izlasku na piće nego više o izlasku iz svakodnevne rutine, opuštanju i fizičkom susretu s bliskim prijateljima.

24.02.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno