« Žene
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
ZAPAMTITE!

5 karakteristika uspješnih žena

Uspjeh će svatko definirati prema svojim vrijednostima i stavovima, no ukratko je to umijeće usklađivanja privatnog i poslovnog i osjećaj da smo na pravom mjestu

Što je uspjeh?
Što je uspjeh? (Arhiva)
Više o

žene

,

uspjeh

Uspjeh je život u balansu, umijeće usklađivanja privatnog i poslovnog i osjećaj da smo na pravom mjestu. Do ovog stanja dug je put, no vrijedi svakog koraka.

Evo kojih pet karakteristika imaju sve uspješne žene:

Empatija - osjetiti potrebe ljudi oko sebe plemenita je osobina, ali i više od toga. Ako ste vođa tima i upravljate ljudima, vrlo je važno čuti ih. Ako suosjećate sa svojim kolegama i svojim zaposlenicima, vrlo vjerojatno će i oni vama uzvratiti istom mjerom i biti na raspolaganju kada vam je to potrebno.

Nema straha od neuspjeha - iza svake uspješne žene su neuspjesi, no ona ih se ne srami. Tko radi taj i griješi. Naučiti ustati nakon pada i nastaviti - to je uspjeh.

Nesavršenosti - žene se prije odgajalo da budu savršene i živjele su pod velikim pritiskom. Od njih se tražilo da budu predane majke, požrtvovne supruge i da pritom savršeno izgledaju. Za njihove potrebe nije se marilo. Danas je drugačije. Žene mogu i moraju biti kakve jesu. Sa svim svojim manama i vrlinama.

Samopouzdanje - uspješne žene u prisnoj su vezi sa svojim unutarnjim glasom i znaju tražiti kad im nešto treba. Pritom ne osjećaju nikakvu neugodnost. Naučile su reći "ne" i zauzeti se za sebe. Jasno znaju što žele.

Ustrajnost - uspješne žene su ustrajne i uporne. Neće lako odustati, iako se u poslovnom svijetu, koji je u nekoj mjeri još uvijek muški, susreću s brojnim prerekama s kojima se njihovi kolegesuprotnog spola, neće susresti. 

19.02.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno