« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Dvije banane dnevno su recept za zdravlje

Istraživanja su pokazala kako je dovoljno da samo mjesec dana jedete dvije banane na dan i zdravstveno stanje će vam se poboljšati

Samo dvije dnevno...
Samo dvije dnevno... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

banane

Rijetko koja osoba u današnjem načinu života pronalazi vremena za zdravu hranu i prije poseže za brzom hranom nego za zdravim namirnicama. Tako je i nažalost kod mene, ali onda sam otkrila jedno istraživanje koje me oduševilo. 

Zašto kažem da me oduševilo, zato što u dan samo moram uvrstiti banane, koje jedine i volim od svog voća. Kako je to moguće? Pa krenimo od majmuna! Majmuni obožavaju banane, što ne čudi s obzirom da su vrlo hranjive i ukusne, a ono što je najbolje je da su prava riznica odličnih tvari.

Zdravstveno stanje

Istraživanja su pokazala kako je dovoljno da samo mjesec dana jedete dvije banane na dan i zdravstveno stanje će vam se poboljšati!

Sad ajmo malo detaljnije, kako i zašto:

  1. Ako vas muči probavni sustav, kao što je problem sa zatvorom, sve što trebate napraviti je pojesti nekoliko banana. Banane su odličan izvor vlakana zbog čega će brzo riješiti probleme s crijevima.
  2. Odlične su i za žgaravicu jer su odličan izvor antacida koji regulira takvo neugodno stanje.
  3. Preporučaju se protiv kašlja i grlobolje.
  4. Ako pojedete bananu za doručak, međuobrok i nakon ručka imat ćete veću razinu koncentracije, zato što kalij koji se nalazi u banani, olakšava pamćenje i učenje te potiče rad mozga.
  5.  Banane pružaju energiju i najbolji su izbor za užinu prije vježbanja.
Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com
Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
16.02.2019. 09:08:02
Novi komentar
nužno
nužno