« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
STVARNO?

Djecu treba pustiti da jedu kako žele

Roditelje treba naučiti da dopuste svojim bebama da budu neuredne dok jedu jer je to ključno za razvojne vještine

Neka jedu kako žele....
Neka jedu kako žele.... (Arhiva)
Više o

hrana

,

djeca

,

jelo

Znate kako djeca jedu? Grozno, naravno... sve je oko njih na stolu, na podu... na glavi, u ušima... a ima dosta roditelja koji to ne dozvoljavaju. Nije da im želimo protusloviti, no zapravo rade potpuno pogrešnu stvar...

"Istraživanja pokazuju da djeca roditelja koji čiste nered dok ona jedu imaju veću vjerojatnost da će postati izbirljiva po pitanju hrane", izjavila je dr. Cohen za Femail.

Potiče roditelje da uključe različite teksture, konzistenciju i okuse u dječju prehranu, kako bi ona mogla istraživati te učiti kroz igru.

"I moja kći Maya je kao mala bila neuredna, a ja sam zbog toga bila pod stresom. Onda sam joj odlučila dopustiti da doživi hranu", dodala je.

Dr. Cohen smatra da stroga pravila vode do loših prehrambenih navika. Ističe da okruženje koje stvaramo za vrijeme jela može odigrati važnu ulogu u kasnijem razvoju djeteta i otvorenosti prema novoj hrani.

"Ne vjerujem u prisilno hranjenje. Djeci treba dopustiti da istražuju svoju hranu, čak i ako to znači da će je samo gnječiti prstima", zaključila je.

22.02.2022. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.02.2022. 20:39
    Valjda
Novi komentar
nužno
nužno