« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
nek' se dijete zove...

Dječaci diljem svijeta dobivaju isto ime

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

djeca

,

Barack Obama

,

dječja imena

Od Kenije do Kentuckyja, oduševljeni pristaše novoizabranog američkog predsjednika Baracka Obame daju svojim novorođenim dječacima ime Barack.

Mame diljem svijeta imaju dobra rješenja i ako im se rodi djevojčica - mogu je nazvati po Barackovoj ženi Michelle ili kćerima Sashi i Maliji.

Na Floridi je jedan par čak nazvao svog sinčića Hussein, prema srednjem imenu budućeg američkog predsjednika, dok je jedna 23-godišnja američka imigrantica iz Liberije dobila trudove dok je proslavljala Obaminu izbornu pobjedu. Novorođeni dječak je naravno dobio ime Barack.

Lakisha Brown iz Marylanda nazvala je svoju djevojčicu Sasha Malia nakon što je čula kako Obama s ljubavlju govori o svojim kćerima.

"Čula sam ga kako govori o svojim kćerima i vidjela ljubav koju je pokazao. To je to, rekli smo, i odlučili svoju kćer nazvati prema njegovima", rekla je Brown.

Američki mediji navode da se val imenovanja djece po novoizabranom predsjedniku odvija po sličnom obrascu kao i nakon prijašnjih izbora kad su dječaci dobivali imena Dwight, Clinton, Theodore ili Lyndon.

Ipak, Amerikaci nisu ni približno toliko revni kao stanovnici kenijskog Kisumua, otkud potječe dio Obamine obitelji.

Agencija KBC javila je da je više od polovice djece rođene na izborni dan nazvano Barack ili Michelle. Do kraja tjedna, Kisumu je dobio 23 dječaka po imenu Barack Obama i 20 djevojčica po imenu Michelle Obama. (hina/metro-portal)

11.11.2008. 14:54:12
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Chic
    12.11.2008. 12:17
    tko je tu glup a tko gluplji.... ljudi su stvarno ovce kojima trebaju božanstva s telke da inspiriraju njihove male beznačajne živote..
Novi komentar
nužno
nužno