« Seks
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
HRANOM DO KVALITETE I KVANTITETE

Dijeta za bolji seksualni život

Postoje dijete za mršavljenje, a postoje i prehrambene navike koje će vam ojačati libido i seksualnu požudu

Fotografija vijesti
Više o

hrana

,

seks

,

seksualni život

,

muškarci i žene

,

libido

,

požuda

,

prirodni afrodizijak

Ako morate birati između čokoladnog kolača sjajne glazure i senzualnog valjanja ispod pokrivača, što bi izabrali od tog dvoje?

U slučaju da niste u stanju dati brzi odgovor sjetite se one stare narodne izreke da "ljubav dolazi kroz želudac" i shvatit ćete da ne morate očajavati jer je s vama sve u apsolutnom redu. Naime, dvije najjače i najpovezanije ljudske želje su upravo hrana i seks.

"Zadovoljstvo koje osjećamo dok jedemo ukusan obrok i zadovoljstvo koje osjećamo za vrijeme seksa aktiviraju iste dijelove mozga koji su zaduženi za procesuiranje užitka i zbog toga hrana često asocira ljude na seks", objašnjava dr. Audrey T. Cross, bivša profesorica nutricionizma na Sveučilištu Columbia.

Iako se znanstvenici još uvijek nisu dogovorili oko afrodizijaka, mi vam donosimo namirnice koje će vam sigurno dati energiju, potaknuti vaš libido i omogućit vam intenzivnije orgazme.

Podijelite desert od tamne čokolade - Iako bi samo senzualno hranjenje s prstima moglo biti dovoljno, čokolada u sebi skriva tajno oružje za kvalitetniji seksualni život. Naime, istraživanje objavljeno u časopisu Journal of the American Dietetic Association pokazalo je tamna čokolada sadrži spoj feniletilamin koji, kao i seks, stimulira otpuštanje endorfina. Druga studija, objavljena u The Journal of Sexual Medicine, tvrdi kako su volonteri koji su jeli kockicu tamne čokolade dnevno imali jaču požudu i bolji seksualni život nego osobe koje nisu uživale u slastici.

Pojedite bananu - Ovaj savjet nema veze sa falusnim izgledom banane, iako nekome to može biti izrazito senzualno, nego su posrijedi njena hranjiva svojstva. Naime, banana potiče lučenje serotonina - hormona sreće - koji nam pomaže da se opustimo, što može biti vrlo praktično prije nekog spoja. Također, banana je krcata kalijem koji daje energiju mišićima, a to je krucijalna stavka za lakše postizanje orgazma.

Klopajte ribu - Bilo da jedete lososa ili skušu imajte na umu da unosite dovoljnu količinu omega-3 nezasićenih masnih kiselina jer one potiču lučenje spolnih hormona. S druge strane, tuna je bogata selenom koji je esencijalan za proizvodnju „malih plivača", stoga ako želite začeti novi život znate što vam je činiti.

Uživajte u alkoholu - Naravno, naglasak je, kao i uvijek, na umjerenosti. Čaša ili dvije crvenog vina potiču lučenje estrogena, a snažni antioksidans resveratrol pojačava cirkulaciju za vrijeme seksa što, pak, znači više energije i intenzivnije orgazme.

Doručak šampiona - Kada se priča o senzualnoj, erotičnoj hrani sigurni smo da vam zobena kaša nikada ne bi pala na pamet, no pošto cjelovita zrna potiču lučenje testosterona ova namirnica je idealna za jačanje seksualnog poriva. Kaši možete dodati malo meda koji sadrži bor za kojeg znanstvenici smatraju da jača libido.

Srknite kavu - Prema istraživanju Sveučilišta Southwestern kavopije imaju jači libido i češće snošaje nego osobe koje izbjegavaju crni napitak. Kavu zasladite običnim šećerom jer, kako tvrdi dr. Abby Aronowitz, on potiče lučenje serotonina koji nam daje kratki osjećaj euforije.

Pijte sok od šipka - Kada su znanstvenici sa američkog Sveučilišta UCLA proučavali šipak uočili su da je krcat antioksidansom polifenolom koji jača cirkulaciju, što znači da više krvi dolazi u intimne dijelove tijela, a to je ključno za kvalitetan seks.

Nemojte izbjegavati crveno meso - Nemasno, crveno meso je izvrstan izvor cinka, minerala koji sprječava lučenje hormona prolaktina za kojega se zna da u visokim koncentracijama izaziva seksualnu disfunkciju.

Naručite ili napravite pizzu - Sir sadrži magnezij koji je nužan za pravilni rad mišića, a pogotovo prilikom energičnog stezanja za vrijeme orgazma. Ako na pizzu stavite gljive i brokulu osigurali ste si dovoljnu količinu vitamina A za pojačano lučenje hormona progesterona koji pomaže pri aktivaciji seksualnog nagona.

21.03.2012. 22:22:04
Novi komentar
nužno
nužno