« Život
objavljeno prije 14 godina
NOVA POMOĆ

Depresivno raspoloženje liječit će se pametnom odjećom

Odjeća je spojena s bazom podataka koja obrađuje emocionalno stanje osobe i po potrebi šalje pomoć na ekran ili u slušalice koji se nalaze u odjeći

pametna odjeća depresija
pametna odjeća depresija (Shutterstock/ilustracija)
Više o

depresija

,

raspoloženje

,

Valentinovo putovanja

,

povoljne avio karte

,

LG Cookie Style

,

Zoran Dukić

Barbara Layne sa Sveučilišta Concordia i Janis Jefferies s Goldsmith Collegea smislili su pametnu odjeću koja bi ljudima uskoro mogla pomagati da se bolje nose sa stresom, prenosi BBC.

Nova odjeća djeluje tako da prati fiziološko stanje pojedinca, uključujući temperaturu i otkucaje srca. Odjeća se spaja na internet putem pametnog telefona i spojena je s bazom podataka koja analizira informacije kako bi obradila emocionalno stanje osobe.

Podaci se koriste kako bi aktivirali reakciju baze podataka koju je prije stvorio nosioc odjeće. Različiti mediji (pjesme, riječi i slike) zatim su spojeni na ekran i slušalice u odjeći, kako bi osobu smirili ili joj ponudili pomoć.

Kad se pokaže da je osoba koja nosi ovu pametnu odjeću u lošem emocionalnom stanju, baza podataka šalje medije u odjeću kako bi se raspoloženje osobe promijenilo.

Odjeća je izrađena od materijala s različitim bežičnim senzorima, u njoj je LED ekran, kao i slušalice koje se nalaze pod kapuljačom. Ne ekranu se može prikazivati tekst ili jednostavne slike, a slušalice puštaju glazbu, zvukove ili prije snimljene poruke obitelji i prijatelja.

04.06.2010. 23:50:00
Novi komentar
nužno
nužno