« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
ISPROBAJTE

DASH dijeta najbolja je na svijetu, kažu stručnjaci

Dijeta DASH, bogata povrćem, cjelovitim žitaricama i nemasnim mliječnim proizvodima proglašena je najboljom od svih dijeta petu godinu zaredom

Dobra dijeta je uravnotežena
Dobra dijeta je uravnotežena (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

DASH dijeta

,

Dukan dijeta

,

Weight Watchers

,

najbolja dijeta

,

TLC dijeta

,

Mayo Clinic dijeta

DASH dijeta smišljena za snižavanje krvnog tlaka bez lijekova, odabrala je skupina zdravstvenih stručnjaka kao najbolju dijabetičarsku dijetu i najbolji plan zdrave prehrane.

"DASH dijeta sveukupno je naša najbolja dijeta već pet godina, a ovo je peta godina da ocjenjujemo i rangiramo dijete", rekla je Angela Haupt, urednica zdravlja i wellnessa pri U.S. News & World Report.

>> 5 tipova prehrane koje štite od bolesti >>

"Stručnjaci koji za nas rangiraju dijete kažu da je dobra za liniju uz to što je dobra za krvni tlak jer je tako razumna i uravnotežena", dodala je ona u intervjuu.

TLC (Therapeutic Lifestyle Changes) dijeta smišljena za smanjenje koncentracije kolesterola zauzela je drugo mjesto u kategoriji sveukupno najbolje, a slijede mediteranska dijeta, Weight Watchers i Mayo Clinic dijeta na trećem mjestu.

>> Najbolja dijeta na svijetu >>

Weight Watchers je zadržao prvo mjesto kao najbolja dijeta za gubljenje tjelesne mase, a slijedi niskokalorična dijeta HMR (Healthy Management Resources) sa zamjenskim obročnim planom.

Na suprotnoj strani ljestvice nalaze su Paleo dijeta usredotočena na meso, ribu i povrće, i na posljednjem mjestu Dukanova dijeta.

10.01.2015. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno