objavljeno 10.01.2015. 17:15:00
ISPROBAJTE

DASH dijeta najbolja je na svijetu, kažu stručnjaci

Dijeta DASH, bogata povrćem, cjelovitim žitaricama i nemasnim mliječnim proizvodima proglašena je najboljom od svih dijeta petu godinu zaredom

Dobra dijeta je uravnotežena
Dobra dijeta je uravnotežena (FreeDigitalPhotos)

DASH dijeta smišljena za snižavanje krvnog tlaka bez lijekova, odabrala je skupina zdravstvenih stručnjaka kao najbolju dijabetičarsku dijetu i najbolji plan zdrave prehrane.

"DASH dijeta sveukupno je naša najbolja dijeta već pet godina, a ovo je peta godina da ocjenjujemo i rangiramo dijete", rekla je Angela Haupt, urednica zdravlja i wellnessa pri U.S. News & World Report.

>> 5 tipova prehrane koje štite od bolesti >>

"Stručnjaci koji za nas rangiraju dijete kažu da je dobra za liniju uz to što je dobra za krvni tlak jer je tako razumna i uravnotežena", dodala je ona u intervjuu.

TLC (Therapeutic Lifestyle Changes) dijeta smišljena za smanjenje koncentracije kolesterola zauzela je drugo mjesto u kategoriji sveukupno najbolje, a slijede mediteranska dijeta, Weight Watchers i Mayo Clinic dijeta na trećem mjestu.

>> Najbolja dijeta na svijetu >>

Weight Watchers je zadržao prvo mjesto kao najbolja dijeta za gubljenje tjelesne mase, a slijedi niskokalorična dijeta HMR (Healthy Management Resources) sa zamjenskim obročnim planom.

Na suprotnoj strani ljestvice nalaze su Paleo dijeta usredotočena na meso, ribu i povrće, i na posljednjem mjestu Dukanova dijeta.

10.01.2015. 17:15:00
http://m.metro-portal.hr/dash-dijeta-najbolja-je-na-svijetu-kazu-strucnjaci/89475/