« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Dani mladoga maslinovog ulja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

maslinovo ulje

,

Dani mladog maslinovog ulja

,

Vodnjan maslinovo ulje

U Vodnjanu nedaleko od Pule danas su svečano otvoreni 4. dani mladoga maslinovog ulja na kojima se okupilo pedesetak maslinara.

Pod šatorom od 800 četvornih metara bit će predstavljeno 200-njak uzoraka najkvalitetnijeg ulja, a poljoprivredna mehanizacija izložena je ispred šatora.

"Nema sumnje da je Vodnjan postao važnim središtem hrvatskih proizvođača i uljara, a maslinarstvo se i ovom manifestacijom promovira kao jedan od brandova po kojem bi Hrvatska bila poznata u regiji i u svijetu", istaknuo je istarski župan Ivan Jakovčić otvarajući Dane mladoga maslinovog ulja.

Po njegovim riječima, Istra i maslinovo ulje gotovo su sinonimi, a u posljednjih deset godina u Istarskoj županiji, rekao je Jakovčić, zasađeno 750.000 sadnica maslina.

"Važnost te manifestacije u promociji mladoga maslinovog ulja te u okupljanju maslinara jadranske euroregije, koja svim sudionicima pruža neizmjernu vrijednost u promociji svojih proizvoda i usluga te u stvaranju novih poslovnih kontakata", istaknuo je Jakovčić.

"Mala smotra koja je prije četiri godine okupila lokalne maslinare i njihova mlada ekstradjevičanska maslinova ulja preobrazila se u veliku manifestaciju maslinara iz cijele Hrvatske, ali i jadranske euroregije", istaknuo je vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Prošle je godine broj posjetitelja dosegnuo 10.000, a tako dobra posjećenost govori kako je maslinarstvo u posljednjih nekoliko godina dobilo na važnosti te preraslo u djelatnost koja je cijeloj regiji sve veća karika razvoja u gospodarskom smislu i, kako je dodao, "u brandiranju regije".

Dani mladoga maslinovog ulja traju do sutra. (hina/metro-portal)

 

22.11.2008. 14:03:34
Novi komentar
nužno
nužno