« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Vinopedia na Internetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Vinopedia

,

Veliki vinogradarsko-vinarski leksikon

,

Ivan Sokolić

Kapitalno enološko izdanje "Velikoga vinogradarsko-vinarskoga leksikona" jednog od najpoznatijih hrvatskih enologa i vinskih publicista Ivana Sokolića, nakon što je tiskano 2006., od sada je pod imenom vinopedia dostupno i na internetu.

Riječ je o tisuću stranica teksta, prepunog važnih informacija, znatno opsežnijeg od enološke struke koji je ovih dana, po uzoru na wikipediju, svjetsku internetsku enciklopediju, prenesen na internetsku adresu www.vinopedia.hr.

Ivan Sokolić autor je mnogih stručnih knjiga obogaćenih informacijama iz općega kulturnog naslijeđa, a on ih je znanstvenom i analitičkom točnošću prikupio i preko interneta ponudio intelektualnim znatiželjnicima diljem svijeta.

"Mnogo je posla u svemu tome, i iza mene, ali i preda mnom", rekao je autor vinogradarsko-vinarskoga leksikona, čijih je prvih dvadesetak slova abecede već uneseno u elektroničko izdanje "vinopedia.hr" i dostupno svima koje to zanima i koji o tome žele doznati više.

"Mnoge pojedinosti uz pojedine natuknice još će dobiti konačnu likovnu opremu te nužne najsuvremenije cyber-grafike i nijanse u ispisu, a premda sam u tom poslu već godinama, moram reći da me je iznenadilo koliko je pojmova vezano uz pojedina slova", rekao je Ivan Sokolić.

Ivan Sokolić autor je knjiga kao što su "Prvi hrvatski vinogradarsko-vinarski leksikon", "Mala vinogradarsko-vinarska enciklopedija: 'Tek i slast vina'", "Vino, sunca i čovjeka rod", "Iskrice o vinu" te "Džepni vinogradarsko-vinarski priručnik". Kao enolog i vinogradarsko-vinarski publicist urednik je i autor većine tekstova u "Zlatnoj knjizi o vinu".

 

23.11.2008. 20:04:13
Novi komentar
nužno
nužno