« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina
MA DA?

Dakle,stvarno - deblja nas i prašina?!

Obesogeni, kemijski spojevi kojih ima u kućnoj prašini, plastici i namještaju utječu na ljudske hormone gomilajući masti u tijelu

Deblja nas čak i prašina
Deblja nas čak i prašina (Shutterstock)
Više o

debljanje

,

prašina

,

obesogeni

Pretilost je već prerasla u ozbiljan problem s kojim se bore razvijene zemlje - manjak fizičkih napora i brza i kalorična hrana (a zapravo vrlo siromašna nutrijentima) čine ljude debljim iz dana u dan.

Naravno, mnogi se bacaju na raznorazne dijete, više ili manje redukcijske, no uspjeha baš i nema uvijek, a izgleda da je pronađen krivac - definitivno sumanut, no na žalost, pravi...

Naime, sudeći prema rezultatima nedavno provedenog portugalskog istraživanja, izgleda da nas čak i prašina deblja! Znanstvenici krivca nalaze u obesogenima, kemijskim spojevima kojih ima u kućnoj prašini, plastici i namještaju, a utječu na ljudske hormone gomilajući masti u tijelu.

Portugalska studija stoga predlaže da reduciramo, koliko je god to moguće, plastiku u domaćinstvu, izbacimo tepihe iz domova pa čak ide toliko daleko da sugerira izuvanje cipela kada ulazimo u kuću ili stan.

"Obesogeni se nalazi gotovo posvuda", kaže voditeljica studije Ana Catarina Sousa sa Sveučilišta Aveiro.

Dakle, drugi put kad se zapitate zašto kilogrami ne idu dolje, nemojte biti ljuti na sebe i prekritični - kriva je prašina.

24.05.2018. 11:05:33
Novi komentar
nužno
nužno