« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
SJAJNO

Čokolada smiruje kašalj bolje od sirupa

Tamna čokolada puno je učinkovitija za kašalj od meda, čaja i limuna ili raznoraznih sirupa koje obično koristimo, no mora biti s barem 70 posto kakaa

Tamna čokolada je sjajan lijek
Tamna čokolada je sjajan lijek (Dreamstime)
Više o

kašalj

,

tamna čokolada

,

lijek za kašalj

Kašalj je prilično neugodna i dosadna popratna pojava zime, a recepti naših baka u tim trenucima obično preporučuju čaj s medom i limunom, no ima nešto bitno učinkovitije što će razveseliti svakog sladokusca - tamna čokolada.

Znanstvenici su podijelili u dvije skupine osobe koje boluju od kroničnog kašlja. Jednoj skupini dali su lijek kojem je glavni sastojak kakao, a drugoj sirup protiv kašlja. Rezultati su pokazali  da je u ublažavanju kašlja djelotvorniji kakao.

Razlog tome je teobromin kojeg pronalazimo u kakau, a puno je djelotvorniji u ublažavanu kašlja od kodeina, kojeg nalazimo u ostalim lijekovima protiv kašlja. Uz to, kakao je gušćiod sirupa i stvara zaštitni sloj na grlu, kao što to čini med.

Stoga, jedina dobra stvar kod prehlade je ta što možete s razlogom jesti čokoladu. Ali zapamtite, to mora biti čokolada koja sadrži barem 70 posto kakaa. 

04.12.2016. 13:25:00
Novi komentar
nužno
nužno