« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
MIT JE RAZBIJEN

Čokolada i masna hrana ipak ne uzrokuju akne

Nema dokaza kako neka hrana dobro ili loše utječe naš ten pa tako ne postoji ni dokaz da čokolada izaziva akne

Čokolada ne uzrokuje akne
Više o

mit

,

čokolada

,

voda

,

ljepota

,

akne

Ako se jedva suzdržavate da ne posegnete za čokoladom jer ste u strahu da će zbog toga stradati vaš ten, slobodno prošetajte do ormarića, izvucite čokoladu i uživajte u njoj jer se vašem tenu neće dogoditi apsolutno ništa.

Naime, tvrdnje da čokolada i masna hrana loše utječu na naš ten zapravo su samo mit, kao i mnoge druge priče koje se nerijetko plasiraju u mnogim časopisima i u koje su žene počele slijepo vjerovati.

Dermatologinja dr. Arielle Kauvar s New York Univesityja tvrdi kako ne postoji nikakav dokaz da određena skupina namirnica loše ili dobro utječe na kožu, pa tako nema ni dokaza da je čokolada uzročnik neželjenih nepravilnosti na našim licima.

- Ponekad se zna pokazati da dijete s nižim udjelom masti, odnosno dijete bez ugljikohidrata imaju određene prednosti, međutim riječ je o premalom uzorku da bi netko sad mogao definitivno zaključiti da je to to - pojašnjava Kauvar i dodaje kako od biljnog ulja, ako ga konzumiramo, zasigurno nećemo dobiti akne, no s druge strane njegovo nanošenje na lice ipak bi moglo donijeti neželjene prišteve. Kauvar je osim mita o čokoladi i masnoj hrani srušila i mit o vodi kao o obaveznom eliksiru za ljepotu.

- Mit je da moramo piti osam čaša vode dnevno. To zapravo može biti poprilično kontraproduktivno. Naravno, ne bježim od činjenice da je voda uistinu bitna za organizam i njegovo funkcioniranje, no ni u čemu ne valja pretjerivati pa tako ni u vodi jer je onda jednostavno prebrzo izbacimo iz sebe, a ne zadržimo ono što nam treba - istaknula je Kauvar.

 

21.10.2011. 21:02:56
Novi komentar
nužno
nužno