« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
MMMLJAC

Čarobni napitci koji izgaraju masti

Ako su vam dojadile stalne dijete, a želite se pripremiti za ljeto, ubacite ove napitke u svoj meni

Par odličnih trikova
Par odličnih trikova (Arhiva)
Više o

zeleni čaj

,

obrano mlijeko

,

napitci

,

banana shake

Dijete, gladovanja, ograničenja ... sve to trpimo zbog ljepote, bolje linije i zdravlja, a zapravo nas više iscrpljuju nego što donose koristi. No, ako u svoju redovnu prehranu ubacite ove napitke, pomoći čete tijelu da bolje sagorijeva masti i ... gle čuda, većini dijeta neće ni biti potrebna. 

Pa da vidimo što nam to preporučuje autorica knjige The Doctor's Detox Diet Christine Gerbstadt. Za početak, tu je obrano mlijeko koje nam daje osjećaj sitosti zbog visokog sadržaja bjelančevina, a uz to ubrzava gubitak kilograma ako ga pijete barem 3 dcl dnevno.

Zeleni čaj tema je velike količine članaka, pa da se samo podsjetimo da je pun katehina, između ostalog, a taj prirodni antioksidans ubrzava metabolizam, topi masne naslage i pojačava izgaranje kalorija.

Banana shake topi kilograme kao od šale, osim ako baš ne navalite pa pijete litre dnevno. Znači, jedna banana, pola čaše svježeg narančinog soka i pola čaše jogurta magičan je omjer za bolju liniju. 

Voda je također nezaobilazna, no u varijanti dvije čaše prije obroka - lagano će vas zasititi pa ćete pojesti manje. Ovaj najjednostavniji trik ujedno je i među najučinkovitijima, jer je cijela serija istraživanja pokazala da ljudi koji ovako piju gube više kalorija i kilograma od onih koji popiju istu količinu vode, ali ne prije obroka. 

Tople juhice također su sjajan izbor za početak obroka, jer pomažu u izgaranju kalorija u glavnom jelu, pa recept zapravo glasi - dvije čaše vode, tanjur tople juhe i tek onda glavno jelo.

29.04.2013. 22:03:00
Novi komentar
nužno
nužno