« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
OPUSTITE SE

Budite spontani, zdravo je za vas

Spontano ponašanje može napraviti prava mala čuda za vaše psihičko zdravlje, a kako takvo ponašanje jednostavno odbija stres, i za ono fizičko

Isprovocirajte sreću :)
Isprovocirajte sreću :) (Shutterstock)
Više o

sreća

,

ponašanje

,

spontanost

,

spontano ponašanje

Sretna osoba obično je upravo ona spontana, koja svako jutro veselo pozdravi novi dan kao mogućnost nove avanture, živi za trenutak i jednostavno uživa u životu.

Pogađate, to je spontana osoba koja nam ponekad može dići tlak svojim potpunim prepuštanjem i nedostatkom planiranja, no oni znaju jednu tajnu - ako ne planirate, ne možete se ni razočarati, niti ćete podleći stresu zato što nešto ne ide na način na koji ste isplanirali. 

>> Sreća i zadovoljstvo mogu se privući >>

Kako Murphyjev zakon radi bez greške, planovi vrlo često, ne ispadnu baš onako kako smo ih zamislili. Razlog je jednostavan - ne uračunavamo sve faktore i postavljamo nedostižne ciljeve. Stoga, ako želite planirati, podijelite to u manje odjeljke vremena kako biste mogli mijenjati planove prema okolnostima koje u međuvremenu iskrsnu. 

>> Sreća se može i naučiti >>

Istovremeno, ako stalno planirate budućnost, što zapravo radite u sadašnjosti? Stalno očekujete nešto što će se dogoditi, iznenađenja vam idu na živce (a upravo su ona najbolji dio života), a sve ono što je u ovom trenutku oko vas jednostavno - propuštate. Ako vam se pije kava na suncu, popijte je, makar na 15 minuta, uživajte u suncu i pogledu ili jednostvno ne razmišljajte ni o čemu. Mozak i tijelo bit će vam zahvalni.

>> Sreća ipak ima cijenu >>

Konstantnim planiranjem možete propustiti genijalne prilike za nove poslove, upoznavanje sjajnih ljudi ili jednostavno opuštanje od svakodnevnog stresa. Uz to, promiču vam detalji sadašnjosti, koji bi u nekom trenutku vašeg života mogli biti ključni.

Opustite se, udahnite duboko i počnite živjeti u sadašnjosti, tek će vam tada budućnost biti svijetla. 

14.03.2015. 16:08:44
Novi komentar
nužno
nužno