« Život
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
EH, DA ...

Brak je dokazano dobar za muško zdravlje

Istraživanje provedeno na University of California sugerira kako muškarci koji su u braku imaju zdravije kosti od neoženjenih vršnjaka

Muškarci, trkom kod matičara :)
Muškarci, trkom kod matičara :) (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

brak

,

osteoporoza

,

muškarci

,

zdravlje kostiju

,

oženjeni muškarci

Želite li biti zdrav muškarac i imati čvrste koste, recept je jednostavan - oženite se i nemojte se rastajati, zaključak je najnovijeg istraživanja američkih znanstvenika objavljenog u stručnom časopisu Osteoporosis International.

No, pritom ipak morate pripaziti na jednu važnu stvar - nemojte se ženiti prije 25., jer kod ispitanika koji su se oženili prije te dobi nije uočeno nikakvo poboljšanje zdravlja u odnosu na neoženjene muškarce njihove dobi. 

Ova je samo još jedna u nizu studija koje su potvrdile blagotvoran utjecaj braka na zdravlje, dajući tako još vjetra u leđa majkama koje žele oženiti svoje sinove.

Zanimljiva je činjenica da brak nema takav utjecaj na zdravlje kostiju žena, jer niti kod jedne ispitanice nisu uočena poboljšanja u odnosu na neudane žene iste dobi. Pa vi sad razmislite ...

 

28.01.2014. 14:16:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    28.01.2014. 14:49
    Istina, ja sam u svakom braku popravio nešto od zdravlja. Zadnji je melem za živce koje sam izgubio u prošla 2 braka. Pusa draga.
Novi komentar
nužno
nužno