« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POVOLJNO OD PETKA

Biometeorološka prognoza od 10. do 12. ožujka

Slijede nam niske temperature s jakim vjetrom na što posebno moraju paziti astmatičari i srčani bolesnici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

bioprognoza

,

pelud

,

hladnoća

Hrvatsku sutra očekuju nepovoljne biometeorološke prilike, koje bi se trebale poboljšavati tijekom četvrtka, dok bi razmjerno povoljne biometeorološke prilike mogle nastupiti tek u petak, priopćeno je danas iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Biometeorološke prilike u Hrvatskoj sutra će imati nepovoljan utjecaj na meteoropate i kronične bolesnike. Niske temperature i jak vjetar pojačavat će osjet hladnoće, na što se posebno upozoravaju astmatičari i srčani bolesnici.

U cijeloj zemlji koncentracija peludi drveća bit će umjerena, a u slučaju dugotrajnih oborina niska. U kontinentalnom dijelu zemlje prevladava pelud johe, lijeske i graba, na Jadranu pelud čempresa.

U četvrtak 11. ožujka nepovoljan će vremenski utjecaj tijekom dana polako slabiti, a s njime i tegobe od kojih su patili kronični bolesnici i meteoropati. Iako slabijeg intenziteta, još uvijek su mogući bolovi na mjestima ranijih ozljeda, glavobolja i manjak energije.

Koncentracija peludi drveća bit će umjerena na području čitave Hrvatske, a u slučaju dugotrajnih oborina niska.

U petak, 12. ožujka, biometeorološke će prilike biti razmjerno povoljne. Ujutro je potrebna adekvatna zaštita od hladnoće, a tijekom dana se ne očekuju veće tegobe uzrokovane vremenom.

U cijeloj zemlji koncentracija peludi drveća bit će umjerena. U kontinentalnom dijelu zemlje prevladava pelud johe, lijeske i graba, na Jadranu pelud čempresa. (hina/metro-portal)

09.03.2010. 12:21:18
Novi komentar
nužno
nužno