« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Baranja vraćena u Hrvatsku

HTZ je nakon zgražajućeg otkića o pogrešci na promidžbenom materijalu ispravio propust.

Nikome nije bilo jasno kako propust nije primijećen pet godina.
Nikome nije bilo jasno kako propust nije primijećen pet godina. (Damir Glibušić, CROPIX)
Više o

HTZ

,

Zrinko Ogresta

,

'Hrvatska - Mediteran kakav je nekad bio'

,

promidžbeni materijal

,

Niko Bulić

Objavu novog filmića popratilo je i službeno obrazloženje da se nije radilo o svjesnom, već o slučajnom tehničkom propustu. Direktor Glavnoga ureda HTZ-a Niko Bulić i autor filma Zrinko Ogresta, žale i ispričavaju se zbog ovog propusta, navodi se u objavi.

Turističko-promotivni film "Hrvatska-Mediteran kakav je nekad bio" s weba HTZ-a 'skinut' je potkraj srpnja nakon što je utvrđeno da na animacijskom zemljovidu Hrvatske u sklopu filma nedostaje Baranja. Naravno da je to izazvalo strašnu buru predstavnika Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice kao da nije dovoljno što ih ionako ne predstavljaju koliko zaslužuju, a i ratna prošlost ostavila je ranjiva mjesta koja je ovaj filmić definitivno 'piknuo'.

Iz HTZ-a su tada najavili kako će propust biti ispravljen u najkraćem mogućem roku. Da tragedija ili sreća bude veća, taj je film na Svjetskom festivalu turističkih filmova u sklopu berlinske turističke burze ITB u ožujku 2006, proglašen najboljim između 300 filmova iz 27 zemalja, a da nitko nije primijetio da nam je Hrvatska ostala nešto kraća. Inače, film je u produkciji HTZ-a nastao prije pet godina i osvojio je nagradu stručnog žirija "The Golden City Gate" u kategoriji filmova koji promoviraju zemlje i regije.

22.08.2008. 14:42:54
Novi komentar
nužno
nužno