« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Agencijama zabrana organiziranja raftinga

Nedavna tragedija 15-godišnje francuskinje otvorila je pitanje sigurnosti i stručnosti.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jure Mišković, CROPIX)
Više o

rafting na Cetini

,

adrenalinski sportovi

Državni inspektorat u Splitu zabranio je rad petorima agencijama koje se bave rafting turizmom i dvjema koje se bave kanyoning turizmom na rijeci Cetini.

Inspektor Edi Kevo danas je rekao kako je kod svih tih agencija, na području Splitsko-dalmatinske županije, utvrđeno da taj posao obavljaju bez potrebnih rješenja i odobrenja kako to propisuje Zakon o uslugama u turizmu, koji je stupio na snagu 15. rujna prošle godine.

Primjećuje kako taj dio često vrlo opasne turističke ponude nije do kraja reguliran. "Ministar turizma trebao bi donijeti pravilnik o pružanju usluga u tzv. ekstremnom turizmu i nadamo se da će iduće turističke sezone sve to biti puno jasnije, jer se radi o avanturističkom turizmu punom opasnosti", izjavio je Kevo.

To je prva kontrola tih agencija, koju su proveli državni inspektori.

Prije desetak dana sudjelujući u kanyoningu u blizini Zadvarja na rijeci Cetini utopila se mlada 16-godišnja Francuskinja.

Rafting i canyonig posljednjih deset godina u Hrvatskoj bilježe izuzetno veliki rast i potražnju turista željnih "adrenalinskih sportova".

Po podatcima Hrvatske gorske službe spašavanja u Splitu na razne načine vodotokom rijeke Cetine spusti se godišnje oko 50. 000 ljudi. (HINA)

22.08.2008. 14:20:28
Novi komentar
nužno
nužno