« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
STVARNO?

Bananom protiv srčanog i moždanog udara

Određene navike mogu pomoći u prevenciji srčanog udara. Vježbanje i dovoljno sna su odlične navike koje mogu smanjiti rizik, ali prehrane je također jako bitna

Dovoljna je jedna banana dnevno...
Dovoljna je jedna banana dnevno... (Arhiva)
Više o

moždani udar

,

srčani udar

,

kalij

,

banane

Jedenje banana svaki dan može pomoći u prevenciji srčanog i moždanog udara i to zahvaljujući učinku kalija na protok krvi i na zdravlje aterija.

I neka ranija istraživanja također su sugerirala da prehrana bogata kalijem može smanjiti rizik od razvoja nekih srčanih bolesti.

Kardiologinja Michelle Routhenstein navodi da je dovoljan unos kalija potreban u održavanju zdravog rada srca.

"Ako osobi nedostaje kalija, može doći do aritmije što može narušiti protok krvi prema mozgu, mišićima i organima", objasnila je.

>> Zadivljujuće činjenice o bananama >>

Osim zoga,s tručnjaci također navode da kalij poboljšava srčane funkcije tako što regulira otkucaje srca i gradi mišiće. Sve se to pozitivno odražava i na arterije, što posljedično dovodi do nižeg rizika od razvoja srčanog ili moždanog udara, navodi Reader's digest.

>> 5 koristi od banana >>

Iako su potrebna dodatna istraživanja da se ponove ovi rezultati studije, do tada možete uključiti hranu bogatu kalijem u svoju prehranu, osim ako vam je liječnik drgačije savjetovao. Osim banane, kalijem je bogat i batat, grah, lisnato zelje, brokule, špinat, mrkve i cvjetača.

18.09.2021. 12:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.09.2021. 17:45
    Lijeci krvne zile
Novi komentar
nužno
nužno