« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
GENIJALNO!

Aplikacija otkriva koliko je šećera u hrani

Stručnjaci iz Public Health England su razvili aplikaciju za smartphone uređaje koja otkriva količinu šećera prisutnu u više od 75000 prehrambenih proizvoda

Koliko je šećera u hrani?
Koliko je šećera u hrani? (Screenshot)
Više o

šećer

,

slatkiši

,

gazirana pića

,

Sugar smart app

Šećer je jedan od neprijatelja zdravlja i vitke linije kojeg stručnjaci uvijek stavljaju na vrh liste namirnica koje treba izbjegavati, a sad se pojavila i aplikacija koja će ljubiteljima zdravog života olakšati izbjegavanje proizvoda prepunih šećera.

Sugar smart app na temelju skeniranog barkoda pruža uvid u količinu šećera prisutnu u tom proizvodu. Količina šećera u proizvodu se uz pomoć aplikacije može mjeriti u gramima ili u kockicama šećera.

Aplikacija je primarno razvijena za roditelje koji bi je trebali koristiti za kontrolu unosa šećera svoje djece, jer se procjenjuje se kako djeca u dobi od 4 do 10 godina u Engleskoj konzumiraju trostruko veću količinu šećera od preporučene, odnosno prosječno 22 kilograma dodanog šećera godišnje.

To rezultira povećanjem rizika za propadanje zuba, pretilost i dijabetes tipa 2.

Većina roditelja nije svjesna kako limenka gaziranog soka može sadržavati 9 kocaka šećera, čokoladica 6 kocaka šećera, a malo pakiranje voćnog soka više od 5 kocaka šećera.

S obzirom na količinu uvoza hrane u Hrvatsku, preporučujemo vam da i vi skinete aplikaciju i isprobate je - evo linkova za  App Store i Google Play

05.01.2016. 18:03:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mango025
    24.02.2016. 10:06
    Jako korisna aplikacija.
Novi komentar
nužno
nužno