« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MILBOOK

Amerikanci pokreću vojni Facebook

Novi društveni servis moći će koristiti isključivo pripadnici vojske SAD

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

vojska

,

Facebook

,

milBook

,

milSuite

,

milWiki

Novi društveni servis u svijetu interneta sličan je Facebooku, ali namijenjen je isključivo tehnološkim krugovima američke vojske koji bi preko njega lakše, brže i sigurnije mogli raspravljati o osjetljivim informacijama. Naziv mu je milBook i taj alat predstavlja centralizirano mjesto na kojem se okuplja vojno osoblje radi govora o temama koji su se prije obavljali putem relativno nesigurnih mailova, alata za chat, wiki alata i blogova.

MilBook, inače dio većeg projekta zvanog milSuite, za razliku od navedenih medija koristi posebnu integriranu digitalnu barijeru (neku vrstu vatrozida) koja onemogućuje špijuniranje izvana. MilSuite omogućuje profesionalcima iz Ministarstva obrane da međusobno razmjenjuju informacije i isključivo je namijenjen tom krugu ljudi, tvrdi Justin Filler, zamjenik direktora vojne tvrtke MilTech Solution Office.

Od studenog 2009. kad je pokrenut, prijavilo se oko 18,000 korisnika i, kao na Facebooku, korisnici mogu sami određivati koje informacije će dijeliti s ostalima. Također mogu otvarati diskusije, razmjenjivati ideje i priključivati se grupama ovisno o temama. Informacije se mogu dijeliti s čitavom zajednicom ili samo s određenim korisnicima.

Uz milBook, milSuite sadržava i milWiki i milBlog koji su vojne verzije blog servisa i Wikipedije operacija.

21.01.2010. 11:47:24
Novi komentar
nužno
nužno