« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana
SAVJETI

Aktivnosti koje spaljuju najviše kalorija

Kako bi što prije postigli rezultate treba izabrati aktivnosti koje daju najbolji učinak, a ovih 7 u samom su vrhu

Stvorite kalorijski deficit
Stvorite kalorijski deficit (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

tjelesne aktivnosti

,

kalorijski deficit

Mršavljenje je naizgled jednostavno - samo treba stvoriti kalorijski deficit, preciznije trošiti više kalorija, no što ih unosimo.

To ćemo postići prilagođavanjem prehrane i tjelesnom aktivnošću. Kako bi što prije postigli rezultate treba izabrati najučinkovitiju aktivnost, a ovih 7 u samom su vrhu. 

Aerobik - u sat vremena potrošit ćete oko 580 kalorija, pritom se uz muziku dobro "ispucati", što osim fizičkog umora znači i kvalitetno psihičko rasterećenje.

Bicikliranje - ovisno kojom brzinom vozite bicikl, odnosno koliki napor ulažete, u sat vremena bicikliranja sagorjet ćete od 500 do 800 kalorija. Pritom ćete učvrstiti noge i stražnjicu

Kružni trening - zbog svoje učinkovitosti kružni trening je jedan od popularnijih načina rekreacije, osobito u zimskim mjesecima jer je najčešće organizira u dvoranama. Sastoji se od brzih izmjena nekoliko vrsta vježbi. Jamčimo vam da ćete se dobro umoriti, oznojiti, definirati mišiće i izgubiti kilograme u kratkom vremenu. Kružnim treningom sagorjet ćete oko 700 kalorija.

Plivanje - smatra se najzdravijim sportom, osobito za kralježnicu. Za vrijeme plivanja radi cijelo tijelo, to znači da ćete njime postići skladnu figuru. U sat vremena plivanja potrošit ćete oko 580 kalorija. 

Preskakanje užeta - osim što je zabavno, riječ je o visoko aerobnoj tjelesnoj aktivnosti koju možemo izvoditi bilo kad i bilo gdje. Usavršite preskakanje užeta i ništa vam drugo nije potrebno za skidanje kilograma. U sat vremena preskakanja užeta (naravno s pauzama) potrošit ćete oko 670 kalorija. 

Trčanje - sat vremena trčanja sagorjet će oko 800 kalorija. Ako niste u formi, krenite polako, ali redovito. Dobro je što će tijelo osjetiti fizički napor i sagorjeti puno kalorija čak i ako trčite pola sata dnevno. S razvijanjem kondicije dižite kilometražu i brzinu kako bi trening bio naporniji. Tijekom trčanja rade svi mišići na tijelu, što znači da će se ono lijepo oblikovati. Ne zaboravite se prije trčanja zagrijati, a nakon njega dobro istegnuti kako biste spriječili ozljede.

Trčanje po stepenicama - živite li u stambenoj zgradi, ovo je idealna tjelesna aktivnost za vas. Možete ju prakticirati u svim vremenskim uvjetima. U sat vremena trčanja gore - dolje po stepenicama možete sagorjeti čak 800 kalorija.

22.12.2019. 11:14:00
Novi komentar
nužno
nužno