« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Akne - riješite ih se na prirodan način

Ulje čajevca poznato je po svojim antibakterijski i antifungicidnim svojstvima. Godinama se koristi za liječenje gljivica, ali i akni

Ulje čajevca je moćan saveznik
Ulje čajevca je moćan saveznik (Arhiva)
Više o

akne

,

savjeti

,

ulje čajevca

Akne ne muče samo tinejdžere, iako su tada definitivno najveći problem - ima dovoljno starijih koji se svakoga jutra užasavaju pogleda u ogledalo iz istog razloga.

Iako danas imamo bezbroj preparata namijenjenih za akne, većina dermatologa prepisat će nam sredstva sa spojevima poput benzoil peroksida i salicilne kiseline... što će nekima donijeti olakšanje, ali mi bismo uvijek preporučili prirodni pristup - ulje čajevca.

Ulje čajevca poznato je po svojim antibakterijski i antifungicidnim svojstvima. Godinama se koristi za liječenje gljivica, ali i akni. 

Kako funkcionira ulje čajevca?

Jednostavno, djeluje tako da smanjuje razine bakterija koje uzrokuju akne na koži i ublažava upale, tvrdi Joshua Zeichner, dermatolog, za Woman's Health. Međutim, dodaje i da mnogo njegovih pacijenata dolazi "zbog iritacije kože nakon korištenja uljačajevca za akne."

Upravo je zato ključno razumjeti što se nalazi u prirodnom ulju i na koji ga način pravilno primjeniti na koži. 

Iako je prirodno, ovo ulje ne mora biti manje agresivno od tradicionalnih tretmana za akne. Štoviše, ulje čajevca može izazvati upale na koži i kontaktni dermatitis. U čistom stanju može uzrokovati suhoću, peckanje i guljenje kože. 

Međutim, to se može izbjeći pravilnim korišitenjem, a tada ovo ulje predstavlja pravo malo čudo za liječenje akni. Ključ je u tome da se ulje čajevca uvijek mora razrijediti u drugom ulju poput jojobinog ili arganovog. 

"U maloj bočici promiješajte dvije žlice ulja u kojem ćete razrijediti ulje čajevca te otprilike 15 kapi čajevca", dodaje Joanne DeLeon, kozmetičarka. 

05.03.2019. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno