« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
ZAPAMTITE!

Adaptogene biljke koje produžavaju život

Adaptogeni se odnose na biljke i korijenje koje se "prilagođavaju" onome što naše tijelo treba i pomaže mu u odupiranju od bolesti i stresa

Bosiljak možete uzgajati na prozoru
Bosiljak možete uzgajati na prozoru (Arhiva)
Više o

cimet

,

kurkuma

,

bosiljak

,

dulji život

,

adaptogeni

Starenje je prirodan, neizbježan proces koji svatko mora doživjeti i ne može se spriječiti, ali se može usporiti pomoću prehrane. Tijekom posljednjih nekoliko godina adaptogene biljke su ušle u svijet zdravlja.

 Adaptogeni se odnose na biljke i korijenje koje se "prilagođavaju" onome što naše tijelo treba i pomaže mu u odupiranju od bolesti i stresa.

Stoga, evo četiri vrlo snažna adaptogena koje trebate koristiti svakodnevno....

Bosiljak - još jedna adaptogena biljka koja se također koristi za smanjenje tjeskobe i stresa. Ranija istraživanja sugeriraju da uzimanje ekstrakta listova bosiljka dva puta dnevno nakon obroka smanjuje tjeskobu i depresiju, ali potrebna su dodatna istraživanja.

Cimet - vrlo čest u našim smočnicama, cimet je još jedan začina koji se pokazao kao ljekovita biljka. Neka su istraživanja pokazala da cimet snižava razinu šećera u krvi i poboljšava otpornost na inzulin. Istraživanje o prednostima ovog začina još uvijek nisu dovoljna, ali dodavanje cimeta u prehranu može biti jednostavan način za prevenciju dijabetesa.

Kadulja - list koji se povijesno koristio u iscjeljivanju. Nedavna istraživanja pokazala su da poboljšava funkciju mozga i pamćenje, osobito kod osoba koje imaju početak Alzheimerove bolesti. Dakle, sljedeći put kad tražite biljku ili začin koju biste dodali u svoj obrok, pokušajte s kaduljom.

Kurkuma - nadaleko je poznata po svojim protuupalnim i antioksidativnim svojstvima. Kurkumin je aktivni spoj unutar ovog moćnog korijena i odgovoran je za te učinke. Povećana upala u cijelom tijelu može povećati rizik od raka, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i drugih kroničnih bolesti. Dodavanjem kurkume tijekom kuhanja je jedan od načina da zaštitite svoje zdravlje.

03.07.2019. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno