« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

9 savjeta za pomlađivanje

Iako su istraživanja pokazala kako je umjerenu konzumaciju alkohola korisnu za zdravlje srca, pretjerivanje s alkoholnim pićima može uzrokovati mnoštvo zdravstvenih problema

Zdrave stvari koje vas pomlađuju
Zdrave stvari koje vas pomlađuju (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

pomlađivanje

Jeste li znali da je vaše tijelo sposobno samo ukloniti višak toksina i da vam za to vam nisu potrebne posebne dijete ili skupi dodaci prehrani? U nastavku saznajte devet načina pomoću kojih ćete pomladiti svoje tijelo i izbaciti neželjene toksine iz svog organizma!

1. Smanjite unos alkohola

Više od 90% alkohola se metabolizira u vašoj jetri. Jetreni enzimi metaboliziraju alkohol u acetaldehid, poznatu kemikaliju koja izaziva rak. 

Prepoznajući acetaldehid kao toksin, vaša jetra ga pretvara u bezopasnu tvar zvanu acetat koja se kasnije eliminira iz vašeg tijela.

Iako su istraživanja pokazala kako je umjerenu konzumaciju alkohola korisnu za zdravlje srca, pretjerivanje s alkoholnim pićima može uzrokovati mnoštvo zdravstvenih problema. To može ozbiljno oštetiti vašu jetru uzrokujući nagomilavanje masti, upalu i ožiljke. 

Kad se to dogodi, vaša jetra ne može adekvatno funkcionirati i obavljati svoje potrebne zadatke - uključujući filtriranje otpadaka i drugih toksina iz vašeg tijela.

Prema tome, izbjegavanje ili smanjenje konzumacije alkoholnih pića jedan je od najboljih načina da održite normalnu funkciju jetre.

2. Vodite brigu o spavanju

Osiguravanjem odgovarajućeg i kvalitetnog sna svake noći vaše će tijelo ostati zdravo i bit će u mogućnosti samo izbaciti nepotrebne toksine. Spavanje omogućuje vašem mozgu da se sam reorganizira i napuni, kao i ukloni toksične otpadne nusprodukte koji su se nakupili tijekom dana.

Pročitajte sve savjete na portalu zenskisvijet.com

22.08.2020. 09:02:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Cranberry
  22.08.2020. 09:27
  Alkohol umjereno i povremeno, nema velike koristi od njega i dovoljno sna svakako
 2. avatar
  armando
  22.08.2020. 11:17
  alkohol unistava tijelo
 3. avatar
  Cranberry
  22.08.2020. 11:43
  Da u velikim količinama, ok je povremeno malo
 4. avatar
  armando
  22.08.2020. 11:50
  ne volim ga puno samo 1 casu tjedno
 5. avatar
  Cranberry
  22.08.2020. 11:56
  Tako treba
Novi komentar
nužno
nužno