« Žene
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SVAKOME SE ZALOMI

6 razloga zbog kojih trebate prešutjeti prijevaru

Privremena grižnja savjesti bolje je od toga da vas dragi zauvijek ostavi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

sex

,

afera

,

seks

,

prevara

,

varanje

,

grižnja savjesti

Prijevara kao događaj koji se zbio samo jednom i potpuno neočekivano ostavlja gorak okus u ustima, ali je sigurno drugačija stvar od mjesečnih ili godišnjih afera s njegovim najboljim prijateljem. Ukoliko vam se dogodio trenutak slabosti, a dogovorili ste se da se nećete varati, tada dobro razmislite hoćete li mu reći za svoj izlet i što će vam to uopće donijeti.

Prije nego što se odlučite o tome hoćete li mu reći, prvo pročitajte razloge zbog kojih to ne biste trebale napraviti:

1. Zato što bi to bilo sebično

Dobro, prevarili ste ga, sad vam krivnja izjeda dušu i ne možete spavati. Pa zato mislite da ćete kada mu sve priznate i kada vam oprosti sve biti dobro. Razmislite još jednom! Vaše priznanje će koristit jedino vama jer ćete si olakšati dušu; on od toga, osim slomljenog srca, neće imati ništa! Zato pojedite same kašu koju ste si skuhale i zaboravite da se to ikada dogodilo.

2. Zato što ga volite

I što vam to sad znači? Zašto mu to želite reći? Kažu da ono što se ne zna ne može boljeti, a u ovom primjeru je uistinu tako. Dogodio vam se izlet, ali to više ne možete promijeniti niti izbrisati. Možete utjecati jedino na to da partnera kojeg volite poštedite muke i boli. Radije se potrudite da se to više ne ponovi i pokušajte biti bolja djevojka.

3. Jer vam ništa nije značilo

Možda se dogodilo zbog previše popijenog alkohola ili ste u krevet skočili sa simpatijom iz srednjoškolskih dana, a to ste oduvijek željeli. Pa ste nakon toga ostali prazni i shvatili da je to bila jedna velika greška. Jasno vam je da nije bilo uopće vrijedno toga da biste ostavile partnera. Može vam se dogoditi da tek tada uvidite koliko vam je stalo do njega. To i je najvažnije - da ste svjesne njegove vrijednosti! Zato pokušajte nastaviti živjeti kao i prije toga.

4. Jer vam se može osvetiti

Ponekad se dogodi da prevareni partner misli kako će se bola i jada riješiti istom mjerom. No kao dan je jasno da još varanja neće donijeti ništa pozitivno i da neminovno znači prekid veze. Osim toga, partner može početi širiti o vama ružne glasine nakon što vas ostavi.

5. Jer će vas ostaviti

Kada sazna da je na njegovoj ženi bila ruka drugog muškarca, da je netko imao njegovu dragu, njegov ego i ponos bit će duboko povrijeđeni. I posljedica vašeg priznanja može biti to da vas on ostavi. Muškarci i žene u jednakoj mjeri istinski i stvarno zaboravljaju i opraštaju partnersku nevjeru. Zato je privremena grižnja savjesti bolja od toga da izgubite dragu vam osobu.

6. Jer vrijeme ne možete vratiti unazad

Možda vam se u trenutcima nespavanja i muke čini da će priznanje biti rješenje vašim mukama. No, u trenutku  kada to krenete priznati već ćete zaželjeti da niste ništa rekle. Naročito kada vidite mijenjanje lica vašeg partnera i njegovu reakciju. Ako već sada znate da vam neće moći oprostiti i samo tako prijeći preko toga, zašto riskirati? Vrijeme ne možete vratiti a ni vaše priznanje to neće promijeniti!

Da, partnerski odnos se temelji na povjerenju, iskrenosti i ljubavi. Ukoliko se radi o samo jednom izletu koji vam nije ništa značio i ako ste uistinu sigurni u to da je sve to bilo nevažno, dalje volite svog partnera. I ne činite to opet. Priznanje uglavnom neće donijeti ništa dobro. Druga je stvar ako varate stalno i imate redovite afere; tada imate sasvim drugačiji problem i dobro se zapitajte koji su mu uzroci.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

16.02.2010. 11:39:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Moris
    16.02.2010. 14:13
    Članak upravo izvanredno stimulira bračnu i inu nevjeru pa zato,drage sugrađanke i sugrađani, naprijed samo... I, naravno, nebojte se savjesti, grizodušja i svih onih ostalih karakternih gluposti ...
  2. avatar
    Atalanta
    16.02.2010. 15:29
    Istina, svakome se zalomi, ali osobno mislim da nevjeru treba priznati. Napominjem to je samo moj stav, iskrenost cijenim iznad svega, jer nitko nije savršen.
    Da me partner prevari i to mi odbije priznati, za mene bi to značilo samo jedno- da misli samo na to kako u cijeloj situaciji želi zaštiti sebe.
  3. avatar
    Boban
    20.02.2010. 18:35
    Da savjest čudna star,moj slučaj s tim je da sam ja nakon tri godine veze ,upravo zbog te savjesti priznao prevaru...koja se desila na pocetku ..i bio sam spreman na sve ,i da raskinemo al ja sam to morao priznati..ostali smo zajedno ,al se izgubilo povjerenje i ajoj al je bilo zajebano ...al sad nakon dve godine ipak smo uspjeli opstat i oprostit jedno drugom sve stvari kooje se dese kad nema povjerenja i kad strah zavlada:)...cak smo usli i u brak uz sve to ..samo zato sto smo imali vjeru da ce se to jednom negdje poravnat... moj savjet je ako se to nekom desilo ,svi smo mi naravno drukčiji ,ali ipak isti ..poslje priznanja treba stati i nestvarati druge probleme nego dok se to nerješi netreba kretat dalje...samo žiovot nekad neda...joj al sam se raspiso:).. istina je temelj sreće!..
Novi komentar
nužno
nužno