« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
SAVJETI

5 znakova da imate lošu cirkulaciju

Loša cirkulacija najčešći je zdravstveni problem koji, ako se ne liječi, može dovesti do srčanog i moždanog udara

Ima li tu problema?
Ima li tu problema? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

cirkulacija

,

loša cirkulacija

Rad i zdravlje srca je važno za naše zdravlje, no jednako tako je važna i cirkulacija - ako nije kvalitetna, možemo imati raznih problema.

Evo 5 stvari na koje bi trebali paziti...

Bol u listovima tijekom hodanja - bolovi u listovima simptom su vrlo loše cirkulacije u nogama i trebao bi odmah posjetiti liječnika. Ova vrsta boli je vrlo intenzivna i nije slična boli mišića zbog napora. Bol prestaje u stanju mirovanja jer mišići ne trebaju više krvi kao kod hodanja.

Hladni i blijedi prsti na rukama - problemi s cirkulacijom u gornjim ekstremitetima rjeđe se pojavljuju jer su ruke bliže srcu. Riječ je o Raynaudovom sindromu koji je često povezan s autoimunim stanjima kao što su lupus ili reumatoidni artritis. Stručnjaci savjetuju pregled autoimunih stanja i posjet reumatologu.

Natečene noge i stopala - ako su na koži vidljvi tragovi čarapa ili obuće to je znak, kako kažu stručnjaci, rane venske insuficijencije, odnosno oslabljen je protok krvi, piše Eatthis.com. Diuretici, ističu, ne rješavaju ovaj problem već je najbolje nositi medicinske kompresijske čarape, staviti stopala na povišeno te smršavjeti ako je potrebno.

Promjena boje kože na stopalima - tamnoplava boja na stopalima znak je dugotrajno loše venske cirkulacije. Ove promjene na koži su, kako objašnjavaju stručnjaci, oksidirano željezo iz hemoglobina u krvi koje se zadržalo u ekstremitetima bez vraćanja u gornji dio tijela. Ako primijetite ove promjene potrebno je posjetiti liječnika, savjetuju.

Utrnulost u nogama ili stopalima - utrnulost, trnci, hladnoća i blijeda koža znak su loše cirkulacije. No, postoje lijekovi koji mogu pomoći kod slabe arterijske cirkulacije u nogama.

Ako ste primjetili nešto od ovoga, bilo bi dobro da se javite svom liječniku... 

06.09.2022. 13:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.09.2022. 17:20
    Nakbolje pomazu vjezbe
Novi komentar
nužno
nužno