« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
ŠTO-NAS-ČEKA.COM

5 vrućih trendova na internetu

Počinite se već danas služiti uslugama o kojima će se pričati za nekoliko mjeseci ili godina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (edibleapple.com)
Više o

Facebook

,

virtualno sjećanje

,

Google Street View

,

Goggles

,

Recognizer

,

Chatroulette.com

,

Augmented Reality

,

Proširena stvarnost

,

Evernote

,

Qype

,

Virtualni mozak

,

virtualno pamćenje

,

virtualno putovanje

,

internet trendovi

Korisnici interneta danas su okupirani Facebookom i drugim društvenim mrežama, uživaju u besplatnom gledanju videa i TV programa, slušanju glazbe, skidanju filmova i čitanju vijesti iz cijelog svijeta.

No, jednako kao što je Facebook već neko vrijeme tema broj 1., postoje novi servisi o kojima većina još vrlo malo zna, a uskoro bi mogli postati veliki hitovi. Pročitajte o čemu se radi i budite korak ispred svih:

Augmented Reality (Proširena stvarnost)

Zamislite da smartphoneom slikate zgradu ispred koje se upravo nalazite, a on vam za svega nekoliko sekundi pokaže put do najbliže tramvajske stanice, restorana ili pekare. Također, zamislite da slikate osobu koja stoji pored vas na stanici, a mobitel vam izlista cjelokupan profil kojeg ta osoba ima na društvenim mrežama.

Smartphone već imamo, programi za prepoznavanje lica postoje (Goggles, Recognizr), pa je samo pitanje vremena kad će se te dvije stvari početi masovno koristiti u svakodnevnom životu.

Chatroulette.com

Radi se o stranici za video chat koja vas slučajnim odabirom spaja s potpuno nepoznatom osobom. Nikad ne znate na kojem dijelu svijeta ćete završiti i hoće li chat završiti u prijateljskom ili seksualnom tonu. Chatroulette je osmislio 17-godišnjak iz Moskve, a svakog sata privlači desetke tisuća surfera. 

Evernote

Evernote ima ambiciju postati virtualni mozak svakoga od nas. Podatke u svoj osobni sustav možete unositi s računala ili mobitela, pisanim ili govornim putem, a pristupiti im možete s bilo koje točke spojene na internet. Evernote na jednostavan način prikuplja i pohranjuje sve važne informacije i na taj način postaje desna ruka ljudskom mozgu.

Qype

Web stranica trenutno je dostupna na šest jezika i predstavlja skup informacija i recenzija o svim mogućim barovima, restoranima, školama, dućanima itd. Procijenjuje se da zbog količine i kvalitete podataka vrijedi više milijuna eura, a korisnici ju obožavaju jer konačno na jednom mjesu mogu provjeriti sve lokacije koje ih zanimaju.

Street View

Googleova aplikacija nam omogućuje virtualna putovanja za nula kuna. Posjetite London, Pariz i New York i prošećite ulicama koje inače gledate samo u filmovima. U Americi su pokriveni svi gradovi te nacionalni parkovi, a od ljeta prošle godine i dijelovi Francuske, Japana, Italije, Španjolske, Novog Zelanda, Australije i Njemačke. Streew View je već sada pravi doživljaj za ljubitelje putovanja, a bit će još veći hit kad se slike počnu češće ažurirati.

26.03.2010. 07:45:00
Novi komentar
nužno
nužno