« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
ISPROBAJTE IH

5 supernamirnica za borbu protiv stresa i tjeskobe

U svakodnevnom životu kakav danas vodi većina ljudi, mnogo je onih koji doživljavaju ogromne razine stresa i tjeskobe.

Tamna čokolada je supernamirnica
Tamna čokolada je supernamirnica (Arhiva)
Više o

stres

,

tjeskoba

,

supernamirnice

Uobičajene količine stresa s kojima se svakodnevno borimo još su više zbog pandemije i zaključavanja, tako da tako velike količine stresa i tjeskobe mogu direktno utjecati na fizičko zdravlje, posebno na kardiovaskularni i imunološki sustav.

Kad se nalazite u takvom stanju stresa, lako je moguće da ne možete jesti, da ne osjećate glad, no znanstvenici ističu da ovih pet supernamirnica može pomoći u borbi s tjeskobom i stresom.

Avokado - avokado je namirnica koja se usavršila u multitaskingu kad je riječ o ljudskom tijelu. Pomaže zdravlju kardiovaskularnog sustava, kože, kose i mozga. Bogat je vitaminima, kalijem, folnom kiselinom, vlaknima i drugim hranjivim tvarima. Nijedno voće nema tako iznimne karakteristike kao avokado.

>> 5 stvarno zdravih namirnica >>

Bademi - ovi orašasti plodovi bogati su vitaminima E i B, selenom i cinkom. Bademi izrazito pozitivno utječu na mentalo zdravlje i općenito zdravlje mozga, piše Pink Villa.

Čokolada s visokim udjelom kakaa - zrnje kakaovca kao i koncentracija putra od kakaa ima pozitivan učinak na zdravlje. Ona smanjuje razine hormona stresa, a djeluje odmah.

Grčki jogurt s voćem - jogurt je najbolja superhrana želite li preuzeti kontrolu nad svojim mentalnim zdravljem. Grčki jogurt kontrolira pretjerano emocionalno opterećivanje koje hrani stres i tjeskobu. Jogurt sa zdravim bakterijama uvelike je odgovoran za borbu protiv stresa i depresije.

>> Hrana koja opušta bolje od masaže >>

Suhe slatke borovnice - suhe borovnice su fantastičan izvor vitamina C koje odmah djeluje. Suhe ušećerene borovnice su poput malih bombica koje isti tren šire antioksidanse i vitamin C po tijelu. Kad osjetite tjeskobu, tijelo će vjerojatno odmah početi tražiti takvu hranu.

15.10.2021. 13:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    15.10.2021. 20:19
    cokolada
Novi komentar
nužno
nužno