« Život
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SLAŽETE SE?

5 stvari koje biste trebali učiniti prije nego što započnete novu vezu

Nova veza novi je početak i nova prilika - no jedino ako uspješno spoznate svoje mane, vrline i želje kako biste u nju ušli čiste glave

Nova ljubav, nova priča... ili opet po starom?
Nova ljubav, nova priča... ili opet po starom? (Arhiva)
Više o

savjeti

,

veza

,

nova veza

Nova veza novi je početak i nova prilika. No postoji nekoliko stvari na kojima bismo trebali poraditi sami kako bismo u paru bili najbolja verzija sebe. Ako se spremate započeti novu vezu, možda biste najprije željeli baciti oko na naših 5 savjeta o tome kako postati svjestan svojih želja, mana i vrlina o kojima će ovisitit potencijalni sretan završetak.

1. Poradite na nesebičnosti.

Ako smo dulje vremena sami, naučimo ispunjavati vlastite potrebe. Kad jednom u život pustimo drugu osobu, moramo naučiti dijeliti. Ponekad će se naše želje naći na prvom mjestu, ponekad neće, no ne smijemo zaboraviti da se fer da primamo samo toliko koliko smo spremni dati.

2. Naučite preuzeti svoj dio krivnje

S vremena na vrijeme partner će nešto zeznuti, ali ako ga napadnemo umjesto da porazgovaramo o problemu, i mi smo krivi koliko i on. Ništa se neće riješiti upiranjem prstiju pa ako dođe do ozbiljnih problema, i vi ćete snositi svoj dio krivice.

3. Promijenite vlastite loše navike

Svi ih mi imamo, a ako niste sigurni koje su, zamolite obitelj i prijatelje da budu iskreni s vama i kažu vam ih. Možda su te navike igrale ulogu u neuspjehu vaših prošlih veza, što znači da je pravo vrijeme da poradite na njima prije nego što se upustite u odnos s drugom osobom.

4. Bilježite

Napravite popis karakteristika veze kakvu želite i kakvu ne želite imati. Bit će dana kad ćete u žaru svađe ili preživljavanja neke negativne emocije sumnjati u svoje odluke i želje pa je dobro imati podsjetnik koji ste napravili hladne glave.

5. Nemojte gubiti vrijeme.

Nemojte ostati u vezi samo zato jer ste očajni. Što duže budete dio loše veze, time će vam manje vremena ostati da pronađete pravog partnera. Ne dajte se nagovoriti na vezu samo da spriječite drugu osobu boli koju će osjećati ako ju odbijete.

Piše: Andrea Holi
26.09.2017. 20:02:00
Novi komentar
nužno
nužno