« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
SAVJETI

5 sjajnih međuobroka

Bez obzira trebate li kasnojutarnju energiju, popodnevni oporavak ili "gorivo" nakon treninga, međuobroci pomažu da izdržite do sljedećeg pravog obroka

Voće je uvijek dobra ideja
Voće je uvijek dobra ideja (Arhiva)
Više o

hrana

,

voće

,

međuobroci

Ako imate problema s razinom šećera u krvi, od vitalnog je značaja da se odlučite za hranu koja će pozitivno utjecati na vaše zdravstveno stanje u tom segmentu.

Bademi + naranče - naranče su još jedno voće koje ima nizak glikemijski indeks i visok sadržaj vlakana. Za zaokruživanje nutritivnog profila ove grickalice idealni su bademi koji također sadrže vlakna, kao i proteine ​​i zdrave masti.

Humus + mrkva - mrkva je povrće s niskim udjelom ugljikohidrata, bez škroba, što znači da nema značajan utjecaj na razinu šećera u krvi. "Korištenje humusa kao umaka za povrće s dobrim sadržajem vlakana, poput mrkve, pomoći će održati razinu šećera u krvi", pojasnila je Hembree.

Jogurt + borovnice - iako jogurt može biti skriveni izvor dodanog šećera ako se odlučite za aromatiziranu varijantu, konzumacija običnog, nemasnog ili grčkog jogurta zapravo može pomoći u održavanju razine šećera u krvi na nižoj razini zato što ima puno proteina i malo ugljikohidrata.

Kriške jabuke + maslac od kikirikija - stručnjakinja Molly Hembree pojašnjava da je jabuka dobar izvor ugljikohidrata u obliku prirodnog šećera - fruktoze. U kombinaciji s maslacem od kikirikija dobit ćete i potrebne proteine, a ​​koji pomažu u kontroli šećera u krvi.

Svježi sir + breskve - "Svježi sir, posebno oni s malo masnoće, izvrstan je izvor proteina koji, u kombinaciji s voćem poput breskve, može pomoći povećati unos vlakana i stabilizirati šećer u krvi", također je navela Hembree.

27.05.2022. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno