« Žene
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

5 savjeta za savršenu kosu

Svi smo upoznati s time kolika tlaka ponekad može biti dotjerati kosu u red.

Pametnim trikovima do zdravije kose
Pametnim trikovima do zdravije kose (Pixabay)
Više o

kosa

,

savjeti

,

lijepa kosa

Vjerujemo da bismo se svi složili kako je kosa jedan od naših najboljih ukrasa. Upravo zbog toga, svi smo upoznati s time kolika tlaka ponekad može biti dotjerati je u red.

Ovisno o tipu kose, potrebno ju je njegovati na različite načine, no bez obzira na to koji tip kose imali, postoje savjeti koje biste mogli koristiti kako biste postigli da uvijek izgleda svježe i zdravo.

1. Koristite regenerator samo na vrhovima

Korijen kose sam proizvodi prirodno ulje pa nije potrebno da tamo nanosimo i regenerator. Ne zaboravite ocijediti kosu od vode kako bi se on mogao dobro upiti, a ako vam je potrebna dodatna doza hidratizacije, isprobajte maske od kokosovog ulja.

2. Posprejajte ukosnice

Ako imate tešku kosu, vjerojatno imate i problema s ukosnicama koje klize i ispadaju. Trik koji možete iskušati je nanošenje laka za kosu ili šampona na suho pranje direktno na ukosnicu. Jednostavno ih odložite na papirnati ručnik, posprejajte i ostavite minutu do dvije da se osuše. Nakon toga su spremne za uporabu.

3. Masirajte skalp

Možda izgleda kao gubljenje vremena, no masaža skalpa zapravo je vrlo korisna. Ona potiče rast kose i osnažuje korijen. Osim toga, veća količina krvi u skalpu potaknuta masažom poboljšava cirkulaciju, te direktno utječe na naše raspoloženje, a može čak umanjiti bol izazvanu glavoboljom.

4. Trik sa sjenilom za kosu

Ako vam je kosa rijetka pa joj želite dati prividni volumen, na glavni razdjeljak nanesite sjenilo za oči u boji vaše kose. No budite oprezni. Sjenilo mora biti točno odgovarajuće nijanse i ne smije biti sjajno ili sadržavati šljokice. Isprobajte taj trik barem nekoliko puta prije nego što ga iskorisitite na nekom važnijem događaju. Od prirodnih sastojaka, za rast kose možete koristiti maske od ricinusovog ulja.

5. Nek' se upiju

Nakon nanošenja maski i ulja koja se ne ispiru, nemojte se odmah baciti na češljanje i sušenje kose. Preparatima treba vremena da bi se do kraja upili, a prerano češljanje proizvod može "razmazati" i tamo gdje ga niste htjeli (na primjer, ulje s vrhova na korijen kose). Dajte kosi barem 10 minuta vremena da upije preparat koji ste nanijeli.

Piše: Andrea Holi
29.11.2017. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno