« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ŽIVOTNA ENERGIJA

5 savjeta za brzo punjenje baterija

Isrcpljeni ste, neispavani i svega vam je dosta? Saznajte kako tijelu vratiti toliko potrebnu energiju!

Umor
Umor (Shutterstock)
Više o

energija

,

umor

,

iscrpljenost

,

životna energija

U trenucima iscrpljenosti najvažnije je ponovno napuniti baterije kako bi se izbjegao krončan umor, pad imuniteta i druge, ozbiljnije posljedice po zdravlje. Slijedi pet savjeta kako tijelu što brže vratiti dio izgubljene energije:

1. Polako s kofeinom
Dan najradije započinjete kavom, a bez popodnevne kofeinske doze ne možete na nogama završiti radni dan? Istina je da ćete se nakon jedne ili dvije šalice osjećati bolje, ali to je ujedno maksimalna doza koju tijelo može prihvatiti u jednom danu. Predoziranje kavom dovodi do nervoze koje se nikako ne slaže s umorom.

2. Šetnja oko zgrade
Ništa ne može nadomjestiti dozu svježeg zraka i kisika. Iskoristite kratku pauzu na poslu i prošećite oko zgrade ili po ulici u kojoj vam se nalazi ured. Nekoliko puta duboko udahnite i bit ćete spremniji za nove obaveze. Isto vrijedi i za umor koji vas je zatekao kod kuće.

3. LOL
Glasno se nasmijte. Smijanjem se rješavamo tenzija i negativne energije, a istovremeno aktiviramo mišiće i stvaramo ugodnu atmosferu oko sebe.

4. Učinkovito drijemanje
Deset minuta je sasvim dovoljno za punjenje baterija do kraja radnog vremena. Zažmirite, isključite misli i utonite u kratak san. Oprez: Predugo popodnevno spavanje je kontraproduktivno.

5. Ispušite nos
Blokirani dišni putovi ograničavaju količinu zraka koji dopire u tijelo po danu i po noći. Ispušite nos prije spavanja i probudit ćete se odmorniji, a ublažit ćete i problem hrkanja.

>>Napunite baterije kroz meditaciju

Piše: Romina McGuinness, Metro World News
13.01.2011. 23:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    14.01.2011. 11:09
    moj recept - otopim malo meda u malo mlijeka, uronim vatu u to i stavim na oci 5 minuta. osjecam se ko nova.
Novi komentar
nužno
nužno