« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
SAVJETI :)

5 razloga za jednu bananu dnevno

Dobro je poznato da mogu pomoći pri održavanju zdravlja probavnog trakta, ali to nije sve...

Treba ipak jesti banane... svaki dan
Treba ipak jesti banane... svaki dan (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

savjeti

,

banana

Banane su u ljudskoj prehrani prisutne više od 6000 godina i njihova popularnost ne jenjava. Tako je s razlogom, naime, one imaju brojne zdravstvene blagodati.

Dobro je poznato da mogu pomoći pri održavanju zdravlja probavnog trakta, ali to nije sve.

Izbjeći ćete grčeve - "Banane sadrže esencijalne elektrolite koji osiguravaju da je tijelo dovoljno hidratizirano te drži minerale u ravnoteži. Kada su nam minerali u disbalansu možemo iskusiti grčeve mišića", kaže Richards.

Koža će vam se poboljšati - nutricionistica Lisa Richards objasnila je da banana sadrži 13% dnevne količine mangana koji bismo trebali konzumirati. Upravo on može poboljšati izgled kože jer je esencijalan za proizvodnju kolagena.

>> Banane treba jesti svaki dan >>

Mogu izbalansirati količinu soli koju jedete - Celine Beitchman, nutricionistica, objasnila je kako je kalij, koji se nalazi u bananama ključan za prehranu i dijetu, posebno ako jedete jako slanu hranu. Upravo kalij umanjuje negativne utjecaje natrija, a dobar je za srce i tlak te smanjuje rizik od srčanih i moždanih udara.

Mogu pomoći pri mršavljenju - iako su banane poznate po tome da imaju više šećera i kalorija od ostalog voća, one svejedno mogu pomoći pri mršavljenju jer su bogate vlaknima i antioksidansima. upravo zbog vlakana smo dulje siti nakon što pojedemo bananu i zato je idealan međuobrok, piše Eat this.

>> Zašto morate jesti banane? >>

Poboljšanje probave - nutricionist John Fawkes ukazao je na istraživanje iz 2017. godine koje je dokazalo da u bananama postoji rezistentni škrob koji potiče proizvodnju kratkolančanih masnih kiselina. One su ključne za zdravu probavu i što ih je više to će vaš probavni sustav bolje funkcionirati, a crijeva biti zdravija.


29.06.2021. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno