« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana
ISPROBAJTE :)

5 namirnica koje rješavaju probavne probleme

Kamilica i menta su najbolji izbor, jer ulja iz mente opuštaju glatke mišiće probavnog trakta i smiruju grčeve, a umirujuće djelovanje kamilice već je dobro poznato

Kako umiriti probavu?
Kako umiriti probavu? (Arhiva)
Više o

probava

,

problemi

,

namirnice

Problemi sa probavom i želučane smetnje sve su samo ne rijetka pojava, posebno kad imamo pogrešne prehrambene navike ili nas je ulovila neka viroza.

No, zato su tu namirnice koje će bez problema ublažiti tegobe:

Banane - najbolji su izbor nakon treninga, a pektin će pomoći da vam crijeva funkcioniraju besprijekorno. Lako se probavljaju, pa s njima nećete pogoršati situaciju, nego je brzo olakšati.

Bijela riža - zaustavlja proljev, baš kao i tost ili kuhani krumpir, pa je uvijek treba imati pri ruci.

Biljni čaj - kamilica i menta su najbolji izbor, jer ulja iz mente opuštaju glatke mišiće probavnog trakta i smiruju grčeve, a umirujuće djelovanje kamilice već je dobro poznato.

Đumbir - kineski luk, kako ga još neki zovu, ublažava mučninu i povraćanje te uspješno smanjuje grčeve u želucu. Dnevno ograničenje je četiri grama đumbira.

Jogurt - jedini mliječni proizvod koji se preporučuje za konzumiranje kad imate želučanih problema, a još će biti učinkovitiji ako sadrži aktivne kulture dobrih bakterija.

29.08.2019. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno