« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI :)

5 načina za podizanje samopouzdanja

Dan na poslu može utjecati na naše samopouzdanje ovisno o tome je li nas šef pohvalio ili izgrdio nakon obavljenog posla

Budite samopouzdani
Budite samopouzdani (FreeDigitalPhotos)
Više o

savjeti

,

samopuzdanje

Samopouzdanje je sjajna, ali vrlo delikatna stvar. Kada je razina samopouzdanja visoka osjećamo se moćno, manje smo skloni anksioznosti i stresu, piše Independent.

Samopouzdanje može varirati iz dana u dan, ovisno o situacijama u kojima se nalazimo. Primjerice, dan na poslu može utjecati na naše samopouzdanje ovisno o tome je li nas šef pohvalio ili izgrdio nakon obavljenog posla.

Kako bismo poboljšali samopouzdanje psiholog navodi pet jednostavnih stvari koje možemo učiniti za sebe i dobro mentalno zdravlje:

Identificirajte stvari - naročito one u kojima ste dobri kako biste ih naglasili i ojačali njihov utjecaj na vaš život.

Koristite metodu pozitivne afirmacije - ispunite svoj um pozitivnim mislima poput: Ja sam lijepa/lijep; Dobit ću taj posao; Ja sam uspješna/uspješan..

Naučite primati komplimente - iako to u vama izaziva nelagodu. Pripremite nekoliko kratkih zahvala kako biste bili spremni sljedeći put kad vam netko da kompliment.

Ne budite kritični prema sebi - jer će to samo dodatno umanjiti ionako slabo samopouzdanje.

Uvažite svoje prave vrijednosti, - istaknite svoje pozitivne stvari.

Radite navedeno svaki dan, savjetuje psiholog jer se samopouzdanje ne izgrađuje preko noći, a iznimno je važno za naše zdravlje i uspjeh na svim životnim planovima.

27.07.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno