« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
ZAPAMTITE!

5 načina skidanja sala oko trbuha

Kao što znamo, glavni krivci za salo na trbuhu su nezdrava prehrana i izbjegavanje treninga.

Poradite malo na tome...
Poradite malo na tome... (Arhiva)
Više o

salo

,

trbuh

,

skidanje sala

Salo na trbuhu je najčešći problem s kojim se bore ljudi u razvijenim zemljama, a osobito muškarci. 

Dobra vijest je da u borbi protiv sala na trbuhu ne morate plaćati skupe članarine, a ni prilagođavati raspored da biste stigli u teretanu, dovoljno je da se pokrenete kod kuće.

Upravo iz tog razloga dajemo vam pet lakih savjeta.

>> Salo na trbuhu - mitovi i istina >>

Dobro se naspavajte - ako patimo od nedostatka sna, naše tijelo ne može pravilno metabolizirati hranu. Razina hormona zbog kojih smo gladni, raste, a onih koji potiču osjećaj sitosti, pada. Zbog toga se prejedamo i nakuplja nam se više sala na trbuhu, piše Pinkvilla.

Potražite profesionalnu pomoć - dobra je ideja i da angažirate privatnog trenera koji vas može voditi tijekom svih stadija mršavljenja. Oni imaju potrebno znanje, razumiju koji su vam izazovi i znaju kako vas držati motiviranima.

>> Zašto trebamo voljeti svoje salo >>

Promijenite prehranu - izbacite brzu hranu i onu procesuiranu te se prebacite na uravnoteženu prehranu koja se sastoji od cjelovitih žitarica, mahunarki, esencijanih masti, voća i povrća. Također, izbacite alkohol.

Trenirajte kod kuće - redovito vježbajte na sobnom biciklu ili traci za trčanje, to su odlični treninzi za sagorijevanje kalorija, povećanje snage i izdržljivosti. Uz to, dodavanje intervalnog treninga, nagiba i treninga snage može dodatno pomoći kod gubljenja sala na trbuhu.

>> Zašto se salo skuplja na trbuhu >>

Unosite puno proteina - proteini potiču rad metabolizma i povećavaju mišićnu masu, što pak dovodi to povećanog sagorijevanja kalorija i na kraju mršavljenja. Redovito treba konzumirati dobre izvore proteina poput mliječnih proizvoda, mahunarki i orašastih plodova.

08.09.2021. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno