« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
MYTHBUSTERS

5 mitova o fitnessu i prehrani

Prije nego što provedete sate i sate u teretani i ostavite tamo zadnju kaplju znoja, pogledajte što su istine, a što mitovi o fitnessu i prehrani

Prvo provjerene informacije, zatim vježbanje :)
Prvo provjerene informacije, zatim vježbanje :) (Shutterstock)
Više o

prehrana

,

fitness

,

mitovi

Zdrav život uključuje i vježbanje, pa kad počnemo malo više voditi brigu o tijelu i češće odlaziti u tereteanu, na trčanje ili prakticirati neki drugi oblik rekreacije, susrećemo se sa sve više informacija o tome što radti, što jesti, što izbjegavati kako bismo postigli najbolje rezultate.

Prije, no što provedete sate i sate u teretani i ostavite tamo zadnju kaplju znoja, pogledajte što su istine, a što mitovi o fitnessu i prehrani. Otkriva ih osobni trener Marcus Rice.

Dijeta isključuje omiljenu hranu - nije istina. Ključ je u dobrom planiranju. Ostavite mjesta za namirnice koje volite i s vremena na vrijeme uživajte u dobroj čokoladi, kolaču ili hamburgeru. Treba si pružiti zadovoljstvo. Kada uživamo u nekom jelu, u mozgu se luči endorfin, hormon sreće, što jako dobro utječe na naše tijelo i psihu. Kako nakon uživanja u čokoladi ne bismo osjećali kajanje (jer će ono poništiti učinak endorfina) treba voditi računa o planiranju jelai napraviti prostora "za slatke grijehe".

Dizanje utega čini nas manje atraktivnima - netočno, dizanje utega pomoći će vam otopiti masti i definirati mišiće zbog čega ćete izgledati vitkije. Važno je znati primijeniti pravu vježbu, a u tome će vam pomoći stručna osoba u teretani, vaš trener.

Ugljikohidrati debljaju - ne baš, problem su kalorije, a ne ugljikohidrati. Ako u danu unesete u organizam više kalorija, no što ih možete potrošiti, dobit ćete na kilaži. Stoga, želite li skinuti kilograme, prije svega vodite brigu o unosu i potrošnji kalorija, a potom (nije manje važno) o kvaliteti i vrsti namirnica koje jedete.

Više kardio vježbi - više potrošenih kalorija - istina, kardio sagorjeva kalorije, ali trening snage ubrzava metabolizam, smanjuje masnoće i pomaže tonusu mišića.

Zdrava hrana je najvažnija za mršavljenje - naravno da je zdrava hrana bolja od nezdrave. Dulje će nas držati sitima i dati nam više energije i nutrijenata ključnih za dobro funkcioniranje organizma. No, i dalje treba voditi računa o kalorijama. To što jedemo zdravo, ne znači da možemo jesti u neograničenimkoličinama.

11.02.2019. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno