« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
SUZDRŽITE SE!

4 savjeta za izbjegavanje blagdanskog prejedanja

Posljedice blagdanskog pretjerivanja najbolje znate sami - bezvoljnost, iscrpljenost, nadutost, osjećaj kao ste pojeli omanjeg slona s prilozima... i tako dan za danom

Kako sačuvati liniju tijekom blagdana
Kako sačuvati liniju tijekom blagdana (Arhiva)
Više o

savjeti

,

blagdansko prejedanje

Blagdani su na vratima, a s njima dolaze i stolovi prepuni delicija - baš kao da cijele godine nismo jeli. Naravno, tu su i uredske zabave, domjenci, partijanje s obitelji i prijateljima... sve u svemu, pretjerivanje na sve strane.

Posljedice najbolje znate sami - bezvoljnost, iscrpljenost, nadutost, osjećaj kao ste pojeli omanjeg slona s prilozima... i tako dan za danom.

Mora li to biti tako? Naravno da ne, a evo i savjeta kako se učinkovito spasiti blagdanskog prejedanja:

Birajte što ćete staviti na tanjur - naravno da je teško odoljeti svemu što se nalazi ispred vas na blagdanskom stolu, no prije nego dohvatite taj krumpir, zastanite i pitajte se želite li ga doista. Zatim se isto pitajte za sva ostala jela koja gledate jer sigurno ne volite toliko baš sva. Ako tanjur napunite samo hranom koju volite, vaš će obrok biti ugodniji za vaše tijelo i liniju.

Budite važni sami sebi - u blagdansko vrijeme često zaboravljamo na sebe jer želimo što više vremena provesti s prijateljima i obitelji. Dobro isplanirajte svoje vrijeme kako biste baš svaki dan našli dovoljno vremena samo za sebe što je jako važno za vaše mentalno, ali i fizičko zdravlje. Barem sat vremena dnevno izdvojite za ono što samo vas veseli jer će u suprotnom vaše tijelo preplaviti stres koji mu itekako šte

Manje alkohola - kad je već tako teško odoljeti hrani ispred vas, onda barem pokušajte odoljeti alkoholu koji vam se nudi. Ljudi često zaboravljaju kako alkoholna pića sadrže puno kalorija pa kad ne možete odoljeti hrani, odolite barem alkoholu.

Nove vježbe - bilo da vježbate doma ili u teretani ... U blagdansko vrijeme vam je više nego ikad potrebna fitness promjena jer je uvlačenje u rutinu sada jače nego ikad. Zato se odlučite za nešto novo, zabavno i drugačije čemu ćete se veseliti pa nećete preskakati treninge ni u ovo vrijeme velikih iskušenja.

30.11.2017. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno