« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
LOŠE NAVIKE

3 navike zbog kojih se osjećamo umorno

Upravo su to neke od osnovnih stavki koje utječu na razinu energije koju imate na dnevnoj bazi... pa promijenite navike, nema vam druge :)

Stalno ste umorni?
Stalno ste umorni? (Arhiva)
Više o

umor

,

loše navike

Dan treba započeti tjelovježbom i zdravim doručkom - koliko ste to puta već pročitali, zatvorili članak i odmahnuli rukom?

Ipak, upravo su to neke od osnovnih stavki koje utječu na razinu energije koju imate na dnevnoj bazi.

Ovo su tri najgore navike zbog kojih se iz dana u dan osjećate pospano i bezvoljno.

Jedete previše i nezdravo - nezdravi ugljikohidrati uključujući i prevelike količine šećera, proizvodi s mnogo umjetnih sastojaka i bojila razlog su zašto nemate energije i zašto ne možete smršavjeti ni grama. Pokušajte planirati svoje obroke, jedite što više povrća, voća i proteina te naučite pristojno odbiti slatkiše i grickalice na poslu ili bilo kojem drugom mjestu jer vam donose puno više štete nego koristi.

Ne krećete se dovoljno - svakog biste dana barem sat vremena trebali odvojiti za neku fizičku aktivnost. Bilo da je riječ o šetnji parkom ili treningu u teretani, vašem je tijelu kretanje prijeko potrebno kako bi normalno funkcioniralo.

Premalo spavate - do tri ujutro visite na mobitelu i onda mukotrpno slušate alarm od 6 do 7? Prestanite to raditi i usvojite zdravu večernju rutinu koja se sastoji od relaksacije, čitanja knjige umjesto gledanja u mobitel ili televizor i odlaska na spavanje u razumno vrijeme.

03.11.2019. 11:16:00
Novi komentar
nužno
nužno