« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

3 načina za održavanje dijete po pravilima

Dijeta ponekad može biti prava muka i onda jednostavno odustanemo, bacimo sav trud u vodu i grizemo se što smo popustili - a to se ne mora dogoditi

Kako ostati u sedlu :)
Kako ostati u sedlu :) (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

savjeti

,

najbolja dijeta

Dijeta je uvijek zadnji način na koji pokušavamo skinuti višak kilograma, prije nje obično se počinjemo odricati slatkog ili kruha, izbacimo još ponešto, no kako se ne radi o organiziranom načinu prehrane, uspjeha - nema.

Nakon što odemo na dijetu koju smo obično odabrali napamet i shvatimo nakon par dana da smo stalno gladni - i opet zbog nedostatka organizacije - obično pokleknemo, pojedemo nešto što ne bi smjeli i kažemo sami sebi da je gotovo ...

Treba li završiti tako? Stručnjaci kažu odlučno - NE. Stoga, evo par savjeta ...

Za početak - varajte sami sebe. Zvuči ludo? Ne, jer kontrolirano i planirano varanje na dijeti može vam olakšati borbu s gladi. Primjerice, odredite jedan dan u tjednu u kojem ćete pojest jedan obrok koji može sadržavati koje god namirnice želite, ili svakih 10, 14 ili više dana uzmite dan pauze kada jedete bilo što, a odmah sljedeći dan nastavite s režimom vaše dijete. 

Nadalje, jedite bilo kada - zaboravite na vremenski raspored i držite se propisanih količiina i vrsta hrane, jer svakome od nas odgovaraju obroci u drugo vrijeme dana.

Za kraj - jedite puno vlakana i proteina, te vrste namirnica će vas dobro zasititi, a uvijek se može naći neka prihvatljiva kombinacija koja će biti i ukusna i dozvoljena.

Eto, nije tako teško, isprobajte!

08.07.2016. 11:26:00
Novi komentar
nužno
nužno