« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
PRIPAZITE

3 loše navike depresivnih ljudi

Loše mentalne navike polako će nas pokopati - jednostavno će nam ukrasti radost i motivaciju, a posljedično i odvesti u depresiju

Nemojte se pretrpavati poslom
Nemojte se pretrpavati poslom (Arhiva)
Više o

depresija

,

loše navike

Loše navike dovest će do  nagomilavanja kilograma koje ne možemo vidjeti na vagi, ali ih osjećamo u svome biću - kradu nam radost, motivaciju i čine nas depresivnima. 

Kako biste to izbjegli, evo tri najštetnije mentalne navike:

Očekivanja - zapravo se radi o našim idejama o tome kakav svijet treba biti, kako se trebamo osjećati, što trebamo postići i kako nas drugi ljudi trebaju tretirati. Kada naša očekivanja nisu ispunjena dolazi do frustracija.

Preuzimanje poslova - često znamo na sebe preuzeti više, no što možemo odraditi, bilo privatno ili poslovno, što će na koncu dovesti do stresa i mentalnog zamora, a i smanjiti šansu da preuzete obaveze odradimo kvalitetno

Uspoređivanja - uspoređivanje s drugima ima svojih prednosti jer nas potiče da se razvijamo, korigira naše ponašanje i usmjerava nas na pravi put. No, bitno je s kim se uspoređujemo, jer treba uzeti u obzir što više čimbenika i stvari sagledati što objektivnije.

Ako se prepoznajte u ovim navikama, riješite ih se pod hitno!

16.10.2019. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno